Empreses

Kreedit aconsegueix 10 milions en línies de crèdit per a pimes

La consultoria engega un servei, Klabs, per ajudar les empreses a elaborar els estats financers de forma òptima

Els empresaris han de canviar el xip i contractar crèdit a través d'un corredor

“A l'hora de buscar finançament bancari, els empresaris han de canviar el xip i acostumar-se a consultar un corredor de crèdit, que els assegurarà que la banca els ofereix allò que necessiten i els adreçarà a les entitats financeres que els donin unes millors condicions.” Així ho defensa Jordi Solé, director executiu de Kreedit, una consultoria nascuda a Sant Sadurní d'Anoia que es dedica precisament a buscar el producte financer adequat a les necessitats de cada empresa i a negociar amb el banc o caixa idoni. Kreedit va començar a treballar a principis del 2011 i, des de llavors, l'equip de professionals que hi ha darrere d'aquest negoci –amb una àmplia experiència en gestió financera– ha obtingut fins a deu milions d'euros anuals en línies de crèdit per als seus clients, la majoria dels quals són petites i mitjanes empreses.

La trajectòria professional de Solé ha estat vinculada sempre als departaments financers d'empreses del sector industrial i, de fet, quan va decidir iniciar el seu propi negoci treballava com a director financer en una firma del ram. Era a finals del 2010 i, malgrat que la crisi havia provocat que bancs i caixes tanquessin l'aixeta del crèdit, ell seguia aconseguint finançament bancari per a la companyia. Al final, va optar per posar la seva experiència al servei d'altres empreses. El perfil predominant de client de la consultoria són pimes del sector industrial –amb una facturació d'entre cinc i set milions d'euros–, que fa anys que treballen i que han intentat aconseguir finançament a través de les seves entitats sense sortir-se'n. “En aquests casos, el que necessiten és trucar a la porta de bancs o caixes amb els quals no estan treballant i aquí intervé Kreedit, que té accés a una quarantena d'entitats”, apunta Solé.

El director executiu de Kreedit manté que hi ha tres factors que expliquen bona part de les denegacions de finançament, entre els quals figura “la manca de cultura financera dels empresaris”, que no coneixen bé el llenguatge que utilitza la banca. A això se suma el fet que, moltes vegades, les empreses demanen un producte financer que no és l'idoni i que no encerten a l'hora de triar un banc o caixa adequat a les seves necessitats. “Cada entitat té els seus matisos i és normal que els empresaris no els coneguin; val la pena que hi hagi professionals com nosaltres que facin d'intermediaris, ja que coneixem les dues parts i podem veure amb quina entitat financera encaixarà millor l'empresa”, comenta. A Solé no li falten exemples per reforçar els seus arguments: “Vam tenir el cas d'una empresa que havia demanat 50.000 euros a les seves entitats i no els hi concedien; Kreedit va aconseguir 650.000 euros, una de les quantitats més elevades que hem obtingut fins ara per a un client.”

Balanços a Examen.

La consultoria ha detectat un altre element que dificulta que les empreses obtinguin finançament. Segons el director executiu, “elaboren amb poca cura els comptes de resultats i els balanços de situació i aquests reflecteixen una imatge de l'empresa pitjor de la que li correspondria per la seva realitat econòmica i financera”. Per això, el gener passat Kreedit va posar en marxa Klabs, un laboratori que permet identificar els criteris comptables que poden estar perjudicant l'empresa i proposar alternatives –dins del marc normatiu– que millorin la seva imatge de solvència i rendibilitat. La consultoria ofereix també la figura del conseller financer i, per tant, els clients poden contractar l'assessorament continuat d'un professional per 650 euros al mes.

Pel que fa als honoraris, Kreedit cobra un 2,5% de l'import obtingut i, si no aconsegueix finançament, el servei no té cap cost. La consultoria no gestiona operacions inferiors a 100.000 euros i no treballa amb cooperatives, ONG, autònoms, particulars ni empreses afectades per processos judicials. Els clients han de tenir una facturació anual superior als tres milions i una trajectòria mínima de dos anys. A més, hi ha sectors pels quals no treballen. “No acceptem empreses constructores ni immobiliàries perquè les entitats no volen saber-ne res”, diu Solé.

Kreedit tot just ha obert una oficina a Barcelona, per apropar-se als centres de decisió de les entitats, i amb vista al futur vol captar empleats de banca desocupats, de l'àrea d'empreses, per ampliar la cartera de clients i donar-los l'oportunitat de seguir fent assessorament des d'una empresa independent.

Facturació

0,2 M€

Treballadors

4

Any de fundació

2011

L'acció comercial de Kreedit se centra a Catalunya. Treballa amb les empreses per via telemàtica i, en alguns casos, no arriba a conèixer els clients personalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Kreedit aconsegueix 10 milions en línies de crèdit per a pimes

Publicat a