Focus

La cara i la creu del sarau Mobile

El projecte Mobile World Capital se sustenta, o s'hauria de sustentar, sobre quatre potes. La branca industrial i de desenvolupament de negoci (el Mobile World Hub); el centre d'interpretació de la tecnologia mòbil (Mobile World Centre, tres plantes habilitades a l'edifici de Telefónica a la plaça Catalunya); el benaurat congrés de telefonia i, finalment, el Mobile World Festival.

Aquesta darrera pota, però, coixeja perquè malgrat que enguany se n'hauria d'haver celebrat la primera edició (programada inicialment per als dies previs a la festivitat de la Mercè), es va haver de posposar fins, almenys, l'any que ve per falta d'un cartell prou atractiu.

La perla.

Infinitament més èxit acapara el congrés de telefonia (Mobile World Congress). L'edició 2014 s'ha previst per a la darrera setmana de febrer (entre el 24 i el 27 de febrer) i l'organització ja ha avançat que preveu una assistència de 72.000 persones.

Algunes de les visites il·lustres de l'edició d'enguany (la segona que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona després que les instal·lacions als peus de Montjuïc quedessin petites) seran Jon Matonis, director executiu de Bitcoin; John Chambers, conseller delegat de Cisco; Sirgoo Lee, de Kakao Corp, o Rich Riley, conseller delegat de Shazam Entertainment.

En la mateixa línia dels darrers anys, s'augmentaran els serveis per a tecnologia NFC (intercanvi de dades i pagaments a través del mòbil). El lema per a l'edició 2014 és Whats's going next, una invitació a descobrir què ens queda per veure.

El futur de la indústria mòbil, des d'infraestructura de xarxa fins a telèfons, dispositius mòbils, software o aplicacions, serà el gran catàleg de producte que desplegaran les 1.700 empreses que participaran en la fira. Ja han confirmat la seva assistència marques com Acer, Alcatel-Lucent, Deutsche Telekom, Ford, HTC, Huawei, Intel, LG, MasterCard, Mozilla, NEC, Nokia, Oracle, Samsung, SAP, Sony, Telefónica, Visa, Vodafone i ZTE.

Presència catalana.

Com en l'edició del 2013, la Generalitat de Catalunya disposarà de dos estands: un de principal, situat entre els pavellons 4 i 5, amb cabuda per a aproximadament 40 empreses; i un altre situat al pavelló 8 (espai reservat per a cinc centres tecnològics i per a cinc empreses de l'àmbit dels jocs i entreteniment). Ja s'ha obert el període de sol·licitud d'estands per al Mobile World Congress 2014 i entre els requisits es deixa constància que “les 45 empreses i els 5 centres tecnològics escollits assumiran cadascun un cost de 2.000 euros més IVA. El pagament s'haurà de fer efectiu abans de febrer del 2014”.

El 10 d'octubre és la data límit per a l'enviament de sol·licituds i els resultats de la selecció es faran públics el 5 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.