Eines

Un miler d'economistes debaten com activar el creixement

Prop d'un miler d'economistes van participar en el debat sobre les propostes de creixement en el marc de la jornada anual que organitza el Col·legi d'Economistes de Catalunya i que es va celebrar el 25 d'octubre. En el discurs d'obertura, el conseller Andreu Mas-Colell va revelar que l'economia catalana havia sortit de la recessió en el tercer trimestre de l'any, amb la qual cosa el PIB tancaria l'any amb una caiguda de l'1,1%, però que la previsió per al 2014 és créixer un 1% i que l'atur tendeixi a la baixa. En aquest sentit, el degà del col·legi, Joan B. Casas (foto), va advertir que l'economia està en convalescència i que cal estar vigilant per evitar una nova recaiguda com la del 2011, “que seria molt desastrosa”, va dir. Per aquest motiu va reclamar polítiques de creixement sostingut i reformes que, a l'Estat, impliquen el mercat energètic, l'àmbit fiscal i l'administració, i a Catalunya, solucionar les inversions pendents en logística.

Per la seva banda, Mas-Colell va insistir en la recepta per accelerar la sortida de la crisi: innovació fonamentada en el capital humà, obertura de mercats, dinamisme empresarial i flexibilitat davant de la incertesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.