Administracions

Comprar a l'engròs

El president de l'ACM, Miquel Buch, destaca l'estalvi administratiu i social

La presència de grans ajuntaments beneficia als més petits

El l president de l'ACM, Miquel Buch, destaca, entre altres avantatges de les compres agregades, el fet que, a més d'estalviar des del punt de vista econòmic, també s'estalvia des del punt de vista administratiu: “a l'hora de licitar cal fer un procés que implica diversos passos a seguir. Amb la Central, a través d'un acord de ple el municipi o l'ens local es pot adherir als acords marc”.

Buch assenyala cinc arguments a l'hora de demostrar l'estalvi que suposa per a les entitats el fet d'adherir-se a aquest sistema de compra. El primer. explica, és que l'acció de l'ACM “permet posar sostre als preus, de manera que si algun ajuntament vol fer tractes individualment també pot basar-se en els preus pactats per l'ACM”. En un segon argument, Buch assegura que les compres “sempre es poden fer més barates perquè es compra a l'engròs”.

Un tercer apartat és el citat estalvi administratiu al que s'afegeix l'avantatge de comptar amb assessoraments externs, als que els ens locals no poden accedir i han de comprar més a cegues: “hem tingut enginyers i assessors tècnics valorant diverses ofertes com les de l'electricitat, i això garanteix encara més l'encert en el tracte”.

Per altra banda el representant de l'ACM adverteix que, en tot moment, es garanteix la territorialització: “Mirem que hi hagi un efecte local, com en el cas del manteniment dels ascensors, que ho puguin fer reparadors locals, en la reparació de maquinària com les fotocopiadores o fins i tot en els concessionaris locals de cotxes”, conclou

Per a Buch és important ressaltar i alhora reclamar el principi de solidaritat que es desprèn en el fet de comprar de manera agregada: “Es important el concepte de solidaritat que surt de la iniciativa, ja que si un ajuntament ha de comprar 10 vehicles i el del cantó n'ha de comprar només 1, el fet d'adquirir-ne 11 des de la central d compres segurament ofereix unes condicions més beneficioses per als dos ajuntaments”

Finalment, el també alcalde de Premià de Mar, insisteix que la rendibilitat de la central és econòmica però sobretot social: .“tot el que s'estalvia reverteix en el municipi, ja que es pot invertir en altres necessitats”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.