Laboral

Com castiga el codi penal els delictes contra el medi ambient derivats de les activitats de gestió de residus?

Quan les conductes il·lícites i comeses amb dol o per imprudència greu causin o puguin causar la mort, lesions greus a les persones o danys substancials a la qualitat de l'aire, del sòl, de les aigües, animals o plantes, seran tipificades com a delicte.

Cal tenir en compte les infraccions tipificades com a molt greus en la llei 22/2011, de residus i sòls contaminats, i que causin o puguin causar perill greu o dany a la salut de les persones, o produeixin un dany o deteriorament greu per al medi ambient, concretament: 1) Exercir una activitat de gestió de residus sense permís o quan aquesta activitat es desenvolupi en espais protegits. 2) Abandonar, abocar o eliminar residus de manera incontrolada. 3) Barrejar diferents categories de residus perillosos entre si o amb altres residus no perillosos. 4) Incomplir la responsabilitat ampliada del productor quan, a conseqüència d'això, es pertorbi greument la salut i la higiene públiques, la protecció del medi ambient o la seguretat dels consumidors. Per tot això serà clau que per a aquestes activitats es faci un estudi de riscos ambientals i es posi el focus en el control i la prevenció en la gestió de les operacions derivades de les esmentades activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.