Empreses

La família Carandell torna als negocis i llança Novatilu

Inverteix 3,2 milions d'euros a activar una nova firma especialitzada en tecnologia LED i mobiliari urbà

Han passat més de tres anys des de que la família Carandell va signar la seva sortida de l'antiga Fundició Dúctil Benito amb la venda de la companyia a Ergon Capital. La desvinculació total de l'accionariat es va tancar l'estiu passat i tot just en aquell moment es va començar a treballar el projecte de Novatilu.

A través del family office Alba & Andrea la família Carandell ha invertit 3,2 milions d'euros en la posada en marxa d'aquesta nova iniciativa amb base a Manlleu i amb el focus en la il·luminació basada en la tecnologia LED. Al capdavant del projecte s'ha situat Andrea Carandell, filla de l'anterior president de Dúctil Benito. “El projecte el vam començar el passat octubre amb un equip de tres persones i el convenciment que aquesta tecnologia té molt potencial per a l'enllumenat públic per l'eficiència i l'estalvi que generen”, destaca Carandell.

Però Novatilu vol anar molt més enllà de la il·luminació i seguint l'estela de l'experiència acumulada en el sector a través de Benito ha ampliat el seu catàleg de productes a les tapes i reixes, mobiliari urbà, parc i jocs infantils, i afegint també les escultures públiques. De fet, explica Carandell, “van ser els nostres antics col·laboradors els que ens van proposar i animar a afegir-hi aquests productes”, tot i que matisa que l'objectiu “és que es reconegui Novatilu com a una empresa d'il·luminació”.

Un altre aspecte que Carandell vol que sigui protagonista “en aquesta nova etapa empresarial és l'aposta per la producció de quilòmetre zero”. Per això Novatilu aposta pels proveïdors de proximitat. “El que puguem fabricar al costat de casa no ho anirem a fer a fora”, diu. Una part d'aquesta fabricació la fa directament Novatilu i per a la resta s'ajudarà d'aquests proveïdors propers.

La nova firma no descarta a més protagonitzar noves operacions corporatives en el sector per créixer i en aquest sentit Carandell destaca que “abans de finals d'any esperem poder tancar ja alguna compra”.

Ara l'equip de Novatilu ja crescut fins les 16 persones i per aquest primer any al mercat la firma preveu tancar amb unes vendes al voltant del milió d'euros, amb l'objectiu de fer un salt en facturació l'any que ve fins als 10 milions d'euros. “Esperem un creixement ràpid pel nostre propi creixement orgànic així com per la possibilitat de tancar operacions corporatives”, apunta Carandell. L'empresa té a més una vocació internacional i ja ven a deu països a l'exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.