Economia

El Govern assegura que les dades d'atur “conviden a l'optimisme” de cara a finals d'any

El secretari d'Ocupació destaca que aquest ha estat un dels únics 3 mesos de novembre dels últims 20 anys en què el nombre d'aturats ha baixat

l secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, ha assegurat aquest dimecres que les dades de l'atur registrat del mes de novembre “conviden a l'optimisme” de cara a finals d'any. A Catalunya el nombre de persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya ha caigut de 1.868 en relació a l'octubre. Aregio ha destacat que aquest ha estat un dels únics 3 mesos de novembre dels darrers 20 anys en què l'atur ha baixat en termes intermensuals. Tot i que el descens intermensual del novembre del 2014 va ser més fort (-5.481 persones), el secretari d'Ocupació ha defensat que la dada d'enguany és més positiva perquè hi ha hagut un major increment de l'ocupació que l'any passat.

“És un mes de novembre bo, diferent del que majoritàriament han estat els mesos de novembre”, ha destacat el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, qui ha valorat positivament que hi hagi un 10,3% menys d'aturats, un 3,6% més d'afiliats i un 12,8% més de contractacions que l'any passat. “Acabarem podent fer un balanç bo i positiu del 2015”, ha conclòs.

Joan Aregio ha subratllat que la baixada del 10,3% de l'atur es tracta del “descens interanual més important des del 1999” en termes relatius. En termes absoluts, és el més fort des del 1996, ha afegit. A més, ha celebrat el “bon comportament de la construcció i de la indústria” i ha dit que hi ha “una mica de compensació” pel que fa a les dades territorials, ja que l'atur ha augmentat a Tarragona i Girona i ha baixat a Barcelona i Lleida.

D'altra banda, el secretari d'Ocupació ha valorat positivament que es mantingui la tendència interanual d'un augment percentual dels contractes indefinits per sobre dels temporals, si bé en valors absoluts pesen més els temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.