Empreses

Lleida.net basarà el seu creixement en el mercat llatinoamericà i dels EUA

L'operadora líder en certificació ja busca possibles empreses per comprar. La firma aprofitarà la sortida al MaB per accelerar en R+D

Les empreses del sector han de tenir capacitat per donar servei a molts països alhora

La firma Lleida.net, una de les empreses de referència en el camp de les telecomunicacions certificades, preveu fer un salt en el creixement basat en la internacionalització aprofitant la seva sortida al Mercat Alternatiu Borsari (MaB). “El mercat llatinoamericà, com el colombià, el nord-americà, i també el de Sud-àfrica, ens donaran moltes alegries”, explica Sisco Sapena, director executiu de la primera operadora certificadora. També preveu un creixement important al mateix Estat espanyol.

El 9 d'octubre passat, a les 12 del migdia, la firma d'informàtica lleidatana s'estrenava al MaB simultàniament a Barcelona i Madrid. Amb aquest fet rellevant, la companyia, que va tancar el darrer exercici comptable amb 9 milions d'euros, preveu fer un salt de dos dígits aquest any. Un dels primers objectius de ser present al parquet és tenir més recursos per a R+D. “La companyia ven i viu dels productes i serveis que fem nosaltres mateixos i ara tindrem més liquiditat”, assegura Sapena, que hi afegeix que l'altre aspecte clau que notarà Lleida.net amb la sortida al MaB és que “ens ajudarà en la internacionalització”. Tot i així, potser l'aspecte més transcendent sent present al Mercat Alternatiu és que es tindran recursos per adquirir empreses complementàries. “Estem buscant, i la veritat és que hem vist possibles associats molt interessants”, diu Sisco Sapena, que recorda que no pot parlar obertament abans de fer les comunicacions oficials a què obliga el MaB. Així mateix, l'ànima mater de la firma de Ponent sentencia que formar part del col·lectiu d'empreses que operen a borsa “dóna rellevància i sobretot més visibilitat”.

Lleida.net destina els seus esforços a tres divisions d'activitat. Una és fer d'operadora de telecomunicacions de SMS; l'altra, la verificació de dades, i la tercera, la més important, els serveis certificats. “Es tracta de donar seguretat a les milers d'operacions que es fan a través de les xarxes”, explica Sapena, que afegeix que ara volen potenciar encara molt més l'activitat de serveis certificats. També afirma que, malgrat que el món sigui global, també s'actua de diversa manera. Per exemple, a Llatinoamèrica els productes de Lleidat.net s'utilitzen en un 95% dels casos per reclamar, i a l'Estat espanyol bàsicament es fan servir per contractar.

Nova revolució a la xarxa.

Segons el director executiu de l'operadora lleidatana, que dóna feina a 45 treballadors, s'està en una nova revolució a internet. Ara es tracta de vendre serveis. “Avui dia la relació és amb el consumidor, per això cal aprofundir en la certificació de les transaccions”, comenta Sapena. Cada vegada adquireix més rellevància en les comunicacions per internet relacionar el que es rep en línia, quan s'accepta una operació, etcètera. “Els nostres serveis certificats són indicats perquè cal protegir els drets del consumidor i del venedor; per això nosaltres creixem”, matisa el responsable de la firma catalana, que insisteix que un dels secrets per a l'èxit empresarial en el seu sector és “tenir capacitat per donar servei a molts països alhora”.

Lleida.net, que es va valorar en 19 milions d'euros abans de sortir al MaB, té activitat en 5 països i filials en 12 més i arriba a 2.000 operadores més a tot el món. Sisco Sapena és el màxim accionista (45%) però també destaca un fons de capital risc, amb el 21,5%; l'ICF, amb un 3,7%, i altres accionistes minoritaris com són ara els representants de la companyia al Brasil, al Japó o la mateixa constructora Sorigué.

L'empresa va néixer amb tres socis fundadors, dels quals dos eren informàtics. En l'actualitat dos dels que van crear l'empresa encara hi són, però Sisco Sapena, l'actual director executiu, controla més del 45% de l'accionariat.
Facturació
9 M€
Treballadors
45
Any de fundació
1995
concentració

El sector informàtic i la capital del Segrià

L'operadora de telecomunicacions concentra pràcticament tota l'activitat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida des de fa quatre anys. “Llavors vam decidir concentrar-nos a la capital del Segrià perquè no érem eficients en altres indrets”, explica Sisco Sapena. De fet, en aquest parc hi treballen més de 1.800 professionals d'un centenar de firmes, moltes d'elles del sector informàtic. El responsable de Lleida.net recorda que l'alcalde Àngel Ros va impulsar el parc i el sector informàtic en aquesta ciutat perquè ell, abans de ser polític, ja provenia del món informàtic.

Sisco Sapena comenta que la seva empresa és cada cop més internacional, ja que el negoci prové en un 70% de l'activitat a l'exterior, i per això diu que és molt exigent amb els futurs treballadors de la seva empresa en el correcte coneixement de l'anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.