Societat

la bisbal del penedès

Frenen per segon cop el desnonament d'un veí

Una protesta als jutjats del Vendrell de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca aconsegueix ajornar de nou el desallotjament d'un pare i el seu fill de casa seva

“Sí que es pot, sí que es pot!”. Aquest era el clam de victòria que repetien ahir uns 40 membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) als jutjats del Vendrell després que, en un mes, hagin aconseguit ajornar per segona vegada el desnonament d'un veí de la Bisbal del Penedès, Lluís Martí, i el seu fill de nou anys. En un principi, el desallotjament estava assenyalat per al 3 de novembre, quan es van presentar a l'immoble una secretària judicial i la procuradora de Catalunya Caixa, que és l'entitat que s'ha de quedar el domicili, perquè Martí no pot fer front a la hipoteca. Les dues dones tenien la intenció d'entregar-li l'ordre que l'obligava a abandonar la propietat, si bé aquesta acció va ser impedida per veïns i integrants de la PAH. La protesta, a més, va tenir efectes, ja que es va posposar el desnonament per ahir.

Per la dimensió mediàtica que ha adquirit el tema, l'home va rebre dimecres una notificació del jutge en què es feia enrere que sigués desallotjat pels Mossos, mentre que se l'instava a dirigir-se als jutjats i lliurar les claus de casa seva. Se l'advertia que, en cas de no complir-ho, els agents tenien potestat de fer-lo fora i que, si s'hi negava, podia ser detingut per resistència a l'autoritat. Martí, però, es va presentar ahir als jutjats avalat per integrants de la plataforma, que el van acompanyar a entregar un recurs en què se sol·licita que s'ajorni el desnonament fins que trobi feina o un habitatge social. Els manifestants, a més, a causa de la incertesa que la policia desallotgés Martí en qualsevol moment, van asseure's al vestíbul dels jutjats, d'on van dir que no es mourien fins que parlessin amb la secretària judicial o el jutge per tal que els concretés la notificació. Al final van ser atesos i, a partir d'aquí, es podria crear un precedent, ja que la secretària judicial es va comprometre a traslladar a Catalunya Caixa la petició d'avenir-se a prorrogar el desallotjament fins que Martí tingui una millor situació i, per tant, no s'hagi de quedar al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.