Societat

La Lírica de Silla ofereix un concert solidari

Els músics de l'Agrupació Musical es bolquen en un concert per recaptar fons i ajudar a la xicoteta Laura a continuar somniant cada nit

La Lírica ha volgut sumar-se a la iniciativa solidària de tants veïns i veïnes del nostre poble per a ajudar a Laura a realitzar el seu somni. Laura, amb tan sols cinc mesos, pateix una malaltia anomenada Atròfia Muscular Espinal (AME), i els metges li donen una esperança de vida de 24 mesos.

La família de Laura somnia que la ciència i les estadístiques s'equivoquen, i el poble comparteix eixe somni amb esperança i molta força. Per això, el concert del passat dissabte, a càrrec de la Jove Orquestra Simfònica, acompanyada per la Coral Polifònica, ha comptat amb la resposta i el gest solidari de socis, amics i veïns que han volgut contribuir amb l'aportació de la seua entrada i molts altres que ho han fet adquirint la fila zero.

L'emotiu concert va comptar amb la presència de la xicoteta Laura i dels seus pares, Lara i Pedro, acompanyats de tota la família. La sala d'audicions es va omplir de gom a gom en resposta a la convocatòria que s'havia fet a través de les xarxes socials, el boca a boca i els centenars de cartells anunciant el concert repartits arreu de la població.

Emotives van ser les paraules de la conductora de l'acte, Mary Álvarez, quan dirigint-se al públic agraïa l'assistència al concert que amb tanta estima havien preparat “de la millor manera que sabem, oferint-los música, interpretant música, perquè quan ho fem estem donant el millor de nosaltres, perquè la música és l'art més directe, entra per l'oïda i va directe al cor, i perquè aquest llenguatge universal de la humanitat, ara també, ha de continuar movent i fent vibrar les esperances, les emocions, les sensacions i els sentiments.”

La primera part del concert va aconseguir que a la xicoteta Laura la vencera la son en arribar-li les primeres notes dels violins interpretant el primer moviment excelsament suau de la Suite per a Orquestra Nº 3 en Re M, de Johann Sebastian Bach. Sols els aplaudiments en acabar el cinquè moviment que posava fi a la primera part del concert van fer que obrira els seus ullets, amb un lleu i dolç somriure dibuixat en el seu rostre.

La part segona part estava dedicada integrament a Verdi, en commemoració del 200 aniversari del seu naixement, amb una selecció de fragments de les millors i més conegudes òperes: el cor de zíngars, de Il Trobatore, el Preludi i el Brindis, de La Traviata, la Gran Marxa d'Aida, i el cor d'esclaus hebreus, de Nabucco.

En definitiva, un gran concert per a una bona causa, i un treball excepcional dels nostres músics dirigits magistralment pel seu mestre director, Francisco Valero-Terribas, que van alçar el públic en una ovació interrompuda sols per les paraules de cloenda que, novament, tornaren a emocionar la sala, “els desitgem tot el millor, i a Laura, un beset molt dolcet, molts besets, de cadascun dels companys i companyes que aquesta nit estan ací dalt i que han ofert el millor d'ells.

Que un somriure i una paraula generosa ens il·luminen a tots plegats i ens faça bategar el cor per a continuar somniant ben alt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.