Societat

urbanisme

L'eix de Pere IV guanya el premi de l'Institut Cerdà

L'arquitecta Elia Hernando guanya amb un pla per refer l'avinguda industrial

El projecte per dinamitzar socialment i econòmica l'avinguda Pere IV del
Poblenou de Barcelona ha guanyat el premi de l'Institut Cerdà del 2014. L'arquitecta i urbanista Elia Hernando va presentar una proposta per refer l'eix viari que travessa un barri amb naus industrials i de transport antigues
per reconvertir-lo en un espai més humà i transformar-lo en un “laboratori d'innovació”.

L'Institut Ildefons Cerdà celebra enguany el 30è aniversari amb la concessió d'un premi d'innovació i desenvolupament en la gestió de les ciutats. El concurs tenia com a objectiu descobrir joves professionals amb talent per oferir-los noves oportunitats per millorar les ciutats.

Quatre projectes van quedar finalistes d'entre els 65 presentats. La majoria procedien de Barcelona, però també n'hi havia de la resta de capitals catalanes, Saragossa, València i alguns de França, Suïssa i Xile. La guanyadora parteix del fet que el carrer Pere IV té moltes fàbriques antigues i protegides a banda i banda, perquè era l'original carretera de Mataró. Les condicions de manteniment de façanes i altres aspectes per reformar-los en complica i encareix la rehabilitació. Hernando proposa actuacions mixtes entre l'administració i els veïns i els emprenedors del barri. L'Institut l'ajudarà a dur-ho a terme i li atorga 24.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.