Economia

Economia

Nissan Iberia preveu vendre un 7% més i ultima el pla industrial

Nissan Iberia preveu vendre un 7% més de vehicles durant aquest exercici fiscal, que finalitzarà el març del 2018. L'any anterior el fabricant nipó va comercialitzar a l'Estat 68.471 unitats, amb un creixement d'un 13%, per sobre del 12% del conjunt del mercat, un bon comportament que el conseller director general de Nissan Iberia, Marco Toro, explica pel lideratge de la marca en el segment crossover, amb el Qashqai i l'X-Trail al capdavant, i per les vendes de vehicles comercials. Respecte del mercat d'elèctrics, en què Nissan lidera el mercat estatal, Toro s'ha mostrat confiat que el govern del PP s'avingui a aprovar l'exempció de l'IVA d'aquests vehicles per incentivar les vendes, i donar resposta a una intenció de compra que segons la marca se situa en el 18%, molt lluny del 0,2% que pesa ara aquest segment.

D'altra banda, la marca està en plena negociació amb els sindicats de la seva planta a Àvila per reconvertir-la en una factoria de recanvis i evitar així el seu tancament quan deixi de produir camions el 2019. A Barcelona la firma també ultima el pla industrial, que preveu aprovar en les setmanes vinents. Enguany la factoria de la Zona Franca començarà a produir la nova pick-up per a Renault i Daimler, tot i que preveu una producció global lleugerament inferior a la de l'exercici passat. De fet, no descarta reduir un torn a la línia 1 de la planta catalana després de l'estiu per reajustar la seva capacitat de producció, tot i que només afectaria treballadors temporals, segons indiquen fonts de la firma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.