Economia

El món rural obre les seves portes

Una cinquantena d’explotacions agràries de les comarques de Girona participen a Benvinguts a Pagès

El programa Benvinguts a Pagès, nascut l’any passat per acostar els productors agrícoles i ramaders a la resta de la societat, duu a terme d’avui a dilluns la segona edició. La participació ha crescut en relació amb l’any passat: a les comarques de Girona es podran visitar una cinquantena d’explotacions i un gran nombre de restaurants i allotjaments s’han adherit a la campanya. A tot Catalunya, els establiments implicats són uns 800, mentre que en la primera edició van ser uns 600. En aquests llocs s’hi faran visites gratuïtes en què es mostra la manera de treballar amb el bestiar o als camps i es podran provar els productes. L’objectiu de la iniciativa –expliquen els seus promotors, que són la Generalitat i la Fundació Alícia– és “reconnectar el món de la pagesia amb el món urbà i donar valor la producció local i de proximitat”.

La Coromina

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va obrir el segon Benvingut a Pagès en la inauguració de la reforma del mas La Coromina, un negoci familiar situat a Joanetes (la Vall d’en Bas), amb més de 400 vaques de llet i que s’ha condicionat per a l’agroturisme i les visites escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.