Economia

Catalunya tanca el 2011 amb un dèficit del 3,29%, sis dècimes superior al previst

La Generalitat aconsegueix reduir la despesa en 1.858 milions d'euros, el que suposa una desviació de 822 milions

Andreu Mas-Colell destaca l'“esforç extraordinari” de la ciutadania per reduir el dèficit

La Generalitat ha tancat l'any 2011 amb un dèficit de 6.687 milions d'euros, el 3,29% del PIB, 0,63 punts més del previst.

Així ho ha anunciat aquest divendres el titular d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, durant la presenta ció de la liquidació provisional de Pressupostos 2011.

Dels 2.680 milions de disminució de la despesa previstos en els Pressupostos de 2011, s'ha aconseguit reduir 1.858 milions, la qual cosa representa una desviació de 822 milions, dels quals 582 milions corresponen a sanitat.

El conseller ha destacat “l'esforç extraordinari” de la ciutadania que per primer cop ha aconseguit no només frenar la despesa sinó reduir-la en 2.420,2 milions, el 9,35%, sense tenir en compte els interessos del deute. Tot i aquest esforç, els números de la liquidació del pressupost del 2011 indiquen un dèficit del 3,29%, 0,63 dècimes per sobre de l'objectiu fixat que era el 2,66%.

Mas-Colell ha dit que no cal ser rigorós amb la lectura del resultat i ha qualificat “de molt útil” l'esforç de reducció que s'ha fet i ha assegurat que “la inèrcia” d'aquest esforç confirma que “s'està en el bon camí” per complir amb l'1,3% del dèficit aquest 2012.

També ha explicat que en la liquidació del pressupost han comptat com a ingressos els 759 milions contemplats a la disposició tercera de l'Estatut. El conseller ha assegurat que aquests dèficit no correspon a la Generalitat, sinó a l'Estat, ja que per una “deslleialtat grollera” no es van traspassar aquests recursos a Catalunya, tal com estava acordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.