Empreses

Varador 2000 atrau iots estrangers per hivernar al port de Mataró

L'empresa arenyenca Varador 2000, que des de l'any passat gestiona l'amarrador per a iots del port de Mataró, ha posat en funcionament la marina seca, on ja s'ha instal·lat la primera embarcació, un catamarà de 18 metres d'eslora.

Aquesta embarcació cohabitarà els pròxims mesos amb la resta de vaixells de gran eslora que hi ha amarrats al moll de ponent del port de Mataró, on fan llargues estades. Varador 2000 preveu que durant les pròximes setmanes arribaran més vaixells per fer la hivernada en aquest nou dry dock, una modalitat molt estesa als països europeus i que aquí comença a agafar embranzida.

L'equipament Marina Port Mataró és per ara l'únic punt de la costa entre Barcelona i França que funciona durant els mesos d'hivern per donar cabuda a grans iots, d'entre 20 i 50 metres d'eslora. Des que es van posar en funcionament les instal·lacions s'hi han allotjat fins a 25 vaixells, el doble del que l'empresa havia previst inicialment.

La major part dels usuaris, un 80%, tenen embarcacions de banderes estrangeres, principalment de bandera anglesa o de països de la Commonwealth i alguns de sud-americans.

La segona temporada es preveu un augment de l'activitat sobretot amb embarcacions estrangeres. L'empresa ha portat a terme una intensa campanya de promoció d'àmbit internacional i ha participat en les fires més importants del sector nàutic, com ara la del passat mes de setembre, a Monaco Yatch Show. La firma defensa que ara té els preus d'estada de vaixells més competitius del mercat en tota l'àrea marítima de Barcelona i això pot atraure els navegants estrangers que ens visiten. “Hem aconseguit situar Mataró en el mapa nàutic internacional i hem consolidat la nostra posició com a empresa”, hi afegeixen.

Hi ha una quinzena de vaixells que han confirmat l'estada de manera fixa tota la temporada d'hivern i una altra quinzena que hi faran estades més curtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.