Economia

Una altra resolució a favor dels afectats per preferents

Una família d'Olot aconsegueix que Catalunya Caixa li torni el que havia invertit

La justícia continua reconeixent els drets dels afectats per les participacions preferents de les caixes d'estalvis. Concretament, el jutjat de primera instància número 2 d'Olot ha dictat una resolució per la qual una família olotina recuperarà la totalitat dels diners que va invertir fa uns anys en aquest tipus de productes.

Imma Navarro, advocada del bufet gironí Rebled Vázquez, que és qui ha fet els tràmits del cas, va explicar a aquest diari que es tracta d'una família d'Olot que feia uns anys havia subscrit unes participacions preferents de Catalunya Caixa convençuda que el que havia firmat corresponia a un dipòsit tradicional.

“Tot i que en un parell d'ocasions havien aconseguit retirar petites quantitats, amb un retard d'un parell de mesos, els 6.000 últims euros havien quedat bloquejats”, comenta Navarro. Explica que va ser en comprovar que ja no donaven rèdits que els clients havien intentat retirar aquesta quantitat de l'entitat, just quan els havien aclarit que el producte financer que havien signat no era cap dipòsit.

Un exemple típic

La família, com comenta l'advocada de Rebled Vázquez, és un “prototipus” dels afectats pel conflicte de les preferents: “Tots tenien els diners a la mateixa entitat, tenien confiança en els responsables de l'oficina i van firmar sense ni tan sols endur-se els papers a casa, perquè tot i que la garantia de l'entitat era verbal, mai no van sospitar que allò no fos un dipòsit”, diu Navarro.

En comprovar el problema, els fills de la família van acudir als advocats, i aprofitant que es tractava d'una quantitat inferior a 6.000 euros, van iniciar un procediment verbal ja que a Catalunya Caixa no van cedir tot i que hi havia el precedent d'una sentència favorable a uns subscriptors de preferents.

Tot i la resistència inicial, en veure presentada la demanda, finalment, abans d'arribar a judici, la caixa es va avenir a signar un acord, que ha estat homologat pel jutge i que implica el retorn íntegre dels diners i l'abonament de les costes. En aquest sentit, Navarro recorda que “cal que se sàpiga que hi ha precedents i que la gent “perdi la por de demanar assessorament i de presentar demanda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.