cultura

Una llavor en terra aspra

L'editorial Sembra Llibres, que publicarà el primer llibre de Xavi Sarrià, irromp en el sector amb la voluntat d'obrir noves vies a autors i lectors desacomplexats

“No ens hem de conformar amb resistir, és el moment de passar a l'acció amb aportacions”

Joan Carles Girbés s'ha decidit a fer un salt triple mortal: publicar en valencià al País Valencià i per a un públic nou. Aquest és l'ambiciós projecte, dirigit amb modèstia per qui coneix perfectament el sector, que representa Sembra Llibres. Es tracta de la primera editorial creada al territori valencià en els últims deu anys per a un públic adult en un sector especialment castigat per la crisi i en què a penes se supera el 3% de lectors habituals en la llengua pròpia.

Malgrat els condicionants adversos, Girbés està disposat a plantar batalla i convertir la seua editorial en una referència per a autors i lectors que “viuen en un país desacomplexat” i que volen obrir noves finestres. “No ens hem de conformar amb resistir, és el moment de passar a l'acció i de fer aquesta aportació al món de la cultura i de la comunicació”, va dir l'editor durant la presentació del projecte.

Les cartes del presentació de Sembra Llibres semblen destinades a convertir-se en un èxit de públic. Es tracta del debut literari del cantant d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, que amb Totes les cançons parlen de tu ens submergeix en les batalles polítiques, socials i culturals que es lliuraven en la València dels noranta. La novel·la estarà a les llibreries el pròxim 14 de març. També debuta amb Sembra la corresponsal de TV3, Empar Marco, qui junt amb la també periodista i reeixida escriptora Esperança Camps barregen ficció i realitat per narrar el tancament de Radiotelevisió Valenciana a “Vertigen”. L'objectiu de Sembra és publicar entre sis i huit llibres en 2014 i distribuir-los en tot l'àmbit lingüístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.