Política

Eleccions 21-D

Rivera demana concentrar el vot en C’s per no tirar-lo “a la paperera” amb el PP o PSC 

Si arriba a la Moncloa donarà tanta importància “a l’últim poble de Girona com a la Castellana”

El líder de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha demanat aquest dissabte concentrar el vot en la candidatura d’Inés Arrimadas para no tirar-lo “a la paperera” donant-lo al PP o al PSC a les circumscripcions on ja van perdre escons en les altres eleccions.

Davant les 1.200 persones que han omplert l’Auditori de Girona, Rivera ha demanat als votants de PP i PSC que, almenys ara, votin a C’s per evitar la dispersió del vot, perquè “els vells partits” perdran el seu escó en llocs com Girona i Lleida, i poden obtenir-los els nacionalistes si C’s no aconsegueix més suports.

Dit això, ha criticat que populars i socialistes solien canviar el seu discurs quan els nacionalistes els criticaven; que el PSC no va representar cap canvi quan va governar el tripartit i que, abans de proposar una reducció del deute de la Generalitat, haurien de preguntar-se “on s’han gastat els diners”.

I, en aquest context, Rivera, que ha acudit per tercera vegada a un acte de campanya d’Arrimadas, sosté que l’única cosa bona del procés independentista és que s’acaba. També ha assegurat que, si algun dia arriba a la Moncloa, donarà tanta importància “a l’últim poble de Girona com al passeig de la Castellana” de Madrid, i ha apostat per una Espanya oberta, moderna i diversa però unida dins d’Europa.

El líder de Ciutadans ha proposat reformar el sistema perquè s’ha confós “descentralització amb fer el ridícul” i perquè els drets han de ser iguals a tota Espanya, després d’això ha defensat que no és el mateix l’immobilisme del PP que el dinamisme de C’s, ni és el mateix la seva proposta d’una nació de ciutadans lliures que el plantejament socialista.

Tampoc considera igual canviar la Constitució per reformar la llei electoral i eliminar privilegis que “fer un vestit a mesura” pels independentistes. Al seu entendre, el que està en joc el 21 de desembre no és només electoral, sinó el model de país per als fills i “tornar a explicar què és una pesseta i una duana”, perquè Catalunya sortiria de la UE, i se sent orgullós d’haver nascut a Catalunya però creu que ningú ha de sentir-se superior a cap altre espanyol.

“A casa de Puigdemont”

El secretari d’Organització de C’s, el gironí Fran Bullies, ha volgut subratllar que Ciutadans està “a la casa de Puigdemont a punt de guanyar les eleccions”, ja que va ser alcalde de Girona fins que va ser investit president del govern, i li ha dit que no és més català que ningú dels que han acudit a l’acte de C’s.

Bullies ha afegit que no permetran que es destinin fons a construir un país que “només està en el cap de Puigdemont, que sembla que està d’Erasmus a Brussel·les”, i ha demanat votar pels pares i avis que es van traslladar a Catalunya i van millorar les seves ciutats.

El cap de llista per Girona, Jean Castel, ha demanat no menysprear la paraula charnego, i ha sentenciat que el nacionalisme és excloent i dictatorial. A més, ha comparat a Puigdemont amb el ‘Capitán Araña’, que embarcava a la gent però es quedava a terra: “Ens l’ha embolicat a Catalunya, i aquest senyor continua fugit i ara de vacances”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.