Empreses

Creixements del 50% per a la consultoria Molins de Q

La firma del Baix Llobregat, dedicada a la certificació de sistemes de gestió, factura el 95% a Catalunya

La consultoria Molins de Q, especialitzada a ajudar les empreses en la certificació de sistemes de gestió, està immersa en creixements a tocar del 50% els darrers tres anys. L’últim exercici va obtenir una facturació de 504.000 euros i la previsió per a enguany assolir entre 700 i 750.000 euros. Aquests creixement de la firma, que ocupa 22 professionals, es deuen a la sortida de la crisi però sobretot “al tracte personalitzat que pot oferit una consultoria mitjana com la nostra que basa la relació amb el client en la proximitat i la disponibilitat”, explica Carles Bover, director de la firma, fundada el 2009.

Per fer front a aquest creixement Molins de Q -que ve del nom de la població on té la seu i de la Q de qualitat- ja ha incrementar la plantilla amb tres persones més i preveu donar-ne d’alta dues més abans de l’estiu. Tot i això, la direcció de la pime del Baix Llobregat afirma que la plantilla està formada per una desena de professionals i la resta de treballadors ho fan en el règim de freelance en funció de les especialitats que necessita la consultoria catalana, que també fa serveis d’auditoria.

El 95% de la facturació correspon a l’àmbit de Catalunya. La resta està vinculada a clients situats principalment a Madrid. “En total tenim 270 clients actius de sectors molt diversificats”, explica Carles Bover, assenyalant en un portàtil l’agenda del dia del seu equip. Destaquen empreses de sectors com l’agroalimentari, l’administració, arts gràfiques, auxiliar d’automoció, distribució, moda o infraestructures.

El treball en equip i la constància són clau per perseverar en un negoci, explica Carles Bover, que insisteix que un dels secrets per a l’èxit en aquest sector “és saber identificar els riscos d’una empresa”. Una altra frase del director de Molins de Q és que els agrada treballar amb empreses on el propietari sigui també directiu del negoci. “Posar cara és important quan has de fer un examen per determinar la certificació de qualitat o de gestió d’una organització”. En aquest sentit, el propietari de la consultoria diu que en el seu sector s’ha de ser “honrat i no cobrar més del que valen els teus serveis”, però si “estàs convençut que el preu és el que és tampoc no es pot baixar per guanyar un concurs”.

Molins de Q fa tota mena de certificacions. Les famoses ISO en funció del que requereix l’empresa que demana l’assessorament “són el pa de cada dia”. Aquest gener s’ha ratificat la ISO 45001 tot i que la publicació de la nova norma serà el març. Aquesta norma ajudarà a millorar les condicions dels treballadors, amb una especial incidència a la disminució dels riscos laborals i la salut. Molins de Q, que treballa molt les ISO i amb totes les companyies certificadores, també opera amb les marques ISO Ràpida i ISO BCN, “que funcionen molt bé”, diu Carles Bover.

Un dels objectiu de la firma és guanyar notorietat. “Farem conferències a institucions econòmiques i a polígons industrials a través dels ajuntaments per explicar normativa de seguretat, comenta Carles Sierra, nou director comercial de la firma.

l’origen

Una iniciativa de caràcter familiar

Molins de Q va néixer el 2009 de la mà de Carles Bover i la seva muller. Inicialment era una petita empresa que va veure una oportunitat a l’hora d’ajudar la pime en aspectes de normativa de gestió, seguretat i assessorament a les empreses per millorar la seva organització. El 2011 l’empresa tenia només quatre treballadors. Amb el temps i la recuperació econòmica ha estat possible arribar a un equip de 22 professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.