Emprenedors

Menjar sa per ser feliç, també a la feina

Healthy & Happy és una firma que forma en bons hàbits dins l’empresa

Les emocions i la manera de menjar, de cuinar i fins i tot d’escollir els aliments estan molt més vinculades del que ens imaginem. No fer una bona digestió, menjar ràpid i malament acaba repercutint en la salut, però també en l’estat d’ànim i fins i tot en la capacitat de treball.

Per això, Neus Elcacho, dietista integrista, autora del llibre La dieta de les emocions, i la psicòloga Natalia Pomar, després de tractar molts pacients amb problemes emocionals que es projectaven en la seva relació amb l’alimentació, o al revés, van decidir engegar una firma que fusionés la psicologia i la nutrició i que donés els millors ingredients per millorar la salut integral de les persones.

D’aquesta ambiciosa aspiració, el setembre passat va néixer Healthy & Happ, per tractar de manera divertida i pràctica, i des d’un vessant molt emocional, temes de neurociència, nutrició, digestió i també art i creativitat. I aquesta combinació de matèries que semblaven incombinables la imparteixen per a equips de professionals d’una mateixa empresa. “Al final del dia, és a la feina on hem passat la major part del nostre temps i on també acaben sortint més les nostres mancances en la gestió de les emocions”, explica Neus Elcacho, una de les dues sòcies fundadores.

A més, les emprenedores van veure clar que havien de focalitzar el seu negoci en les empreses, perquè amb una economia basada en el coneixement, les organitzacions estan cada cop més preocupades per cuidar els seus empleats, i s’han adonat que afavorir el benestar integral dels seus equips humans té, a més, un retorn directe sobre l’organització empresarial: “Ajuda a la retenció del talent, a millorar el vincle entre els equips i fa augmentar el rendiment i la implicació de les persones en els seus projectes laborals”, explica Natalia Pomar, que assegura que generen una potent eina de teambuilding.

És per això que les sessions que ofereixen les fan en horari laboral i les poden impartir o bé a la mateixa seu de la companyia o bé en una localització externa a l’empresa.

Com que les dues emprenedores tenen una la llarga experiència i han viscut en primera persona la poca efectivitat que tenen les classes magistrals, Healthy &Happy utilitza una metodologia d’aprenentatge basada en el joc. Fan concursos i activitats dinàmiques perquè l’aprenentatge sigui molt pràctic i es visualitzin els efectes de les seves decisions a l’hora de menjar o en els seus hàbits: “Això et permet aprendre sense ser-ne conscient i, a més, t’ho passes bé”, explica Elcacho. Així s’acaben posant tothom a la butxaca, fins i tot els més escèptics. “Quan parlem de bons hàbits i de menjar saludable sovint es vincula amb un tema avorrit, i nosaltres volem que es prengui consciència que el canvi és divertit i que es pot gaudir d’un estil de vida saludable”, afegeix Pomar

Després de les seves jornades, ja no senten a dir: “És que a mi no m’agrada cuinar” o: “Jo sempre he menjat malament i no passa res.” Aquesta firma fa replantejar moltes dinàmiques tòxiques que acaben repercutint en el dia a dia i en la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.