Gran angular

El Saló Nàutic posa rumb a la sostenibilitat

La 58a edició, que se celebrarà al Port Vell del 9 al 13 d’octubre, vol conscienciar els visitants de la importància de tenir cura del medi marí

La sostenibilitat i la cura del medi ambient del mar i els oceans centraran el 58è Saló Nàutic Internacional de Barcelona, que ocuparà el Moll de la Fusta i d’Espanya del Port Vell, entre el 9 i el 13 d’octubre. Entre les accions que s’esdevindran al saló, està programada una jornada sobre el dany dels residus plàstics al mar i diverses activitats per a la conscienciació mediambiental. A més, l’edició d’enguany aplegarà una bona mostra de vaixells més sostenibles.

La necessitat de tenir cura del mar preocupa cada cop més. En aquest sentit, el president del Saló Nàutic, Luis Conde, va explicar ahir, durant la presentació de la pròxima edició de l’esdeveniment, que es vol mostrar “que els practicants de la nàutica som grans amants del mar i, per això, som els primers interessats a defensar-lo. Per això estem treballant per portar a terme accions de conscienciació amb l’objectiu de cuidar al màxim el nostre entorn natural, a més de seguir fomentant la innovació i la implementació de la tecnologia en embarcacions perquè siguin cada vegada més sostenibles”.

Quan encara falten tres mesos per al seu inici, el saló ja té contractat més del 60% de la superfície d’exposició, per la qual cosa, els organitzadors preveuen un creixement per a enguany d’entre el 5% i el 10%. Aquest optimisme també està refermat pel bon comportament del sector durant aquest any, ja que s’ha registrat un augment de les matriculacions del 5,5% en el període entre gener i maig, amb un total de 2.466 noves embarcacions d’esbarjo, segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN).

Oferta intensa i variada.

El recinte del Port Vell acollirà més de 300 expositors i 700 embarcacions, la major part de fins a 20 m d’eslora. La zona expositiva situada a terra ferma mostrarà petites embarcacions i neumàtiques, les últimes novetats en productes d’electrònica, motors, pintures, veles, remolcs, xàrters i altres serveis nàutics. Alhora, també es donarà visibilitat a les start-ups vinculades al sector.

A més, dins del recinte també hi haurà música en directe, food trucks, àrea infantil i un mercat de moda i complements. “Aquesta edició es perfila com a una de les millors des que el Saló Nàutic es va traslladar al Port Vell, el 2012”, va reblar Jordi Freixas, director del certamen.

Per la seva banda, el secretari general de l’ANEN, Carlos Sanlorenzo, va destacar que la temporada nàutica “ha començat en positiu un any més i, en concret, els resultats del maig superen el 8% de creixement de matriculacions globals d’embarcacions d’esbarjo en l’àmbit de l’Estat. El mercat del xàrter també torna a créixer el maig un 5,5%, fet que indica que segueix sent una de les tendències per gaudir de la navegació més demandades pel turisme nàutic”.

El saló organitzarà també una sèrie d’activitats paral·leles, sota el lema Gent de mar, per potenciar la seva vinculació amb Barcelona i els barcelonins. En aquest sentit, l’organització està mantenint converses amb l’associació Amics de la Rambla, el Gremi de Restauradors de Barcelona i la Confraria de Pescadors per tal de fer esdeveniments que vinculin més el saló amb la ciutat i l’entorn més pròxim al Port Vell. També s’organitzaran sortides al mar i hi haurà una zona de proves de navegació amb vela lleugera, caiac i surf de rem, un espai per fomentar la pràctica de la vela esportiva i la ja tradicional exposició d’embarcacions clàssiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.