Empreses

L’estudi Futur2 creix amb locals fora de Catalunya

La firma diu que el disseny s’estanca a Barcelona mentre que a Madrid s’activa

Futur2, dirigit per Pepe López del Hoyo i Josep Lluís Canyelles, responsables d’una part considerable del disseny de la nit barcelonina des dels seus inicis, segueix creixent amb la creativitat de bona part de locals d’oci de Barcelona, tot i que cada cop s’obren més a altres espais com ara restaurants i hotels. Amb un equip format per una dotzena de professionals, l’estudi ubicat al Poble Nou troba cada cop més negoci fora de Catalunya.

“Si mirem el que s’està movent darrerament a Barcelona i Madrid, tinc la sensació que el disseny d’aquí està una mica estancat, mentre que a Madrid, que destacava pels locals clàssics i fins i tot rancis, ara s’està trobant el gust per la creativitat”, assegura Pepe López del Hoyo, per bé que molts dels projectes que la firma catalana està duent a terme a la capital espanyola estan encarregats per empresaris d’aquí. Futur2, que ara treballa en un important projecte de disseny integral en un hotel mitjà d’Eivissa, n’acaba de tancar un altre a Londres “que ha resultat complex per la seva ubicació al vell mig de la metròpoli”.

L’estudi, que factura 1 milió d’euros, està canviant pel que fa a la seva concepció. Abans utilitzava molts elements d’escenografia, perquè treballaven per a platós i teatres i la llum era una part essencial. I encara que ho segueix sent. “La il·luminació permet jugar amb molts ambients amb pocs recursos”, diu el cofundador de l’estudi. A més, abans es feien molts locals de tendència. Ara això varia i es dona pas a l’interiorisme i a l’ús d’elements més efímers. “No cal invertir en marbres cars, perquè una tendència dura quatre o cinc anys”, afirma Pepe López del Hoyo. Futur2 va tancar el 2019 amb quatre dels seus dissenys de locals dins del top 100 World’s Best Clubs. Shôko Barcelona va ser el número 17; Opium Barcelona, el 21; Shôko Madrid, el 50, i Pachá Barcelona, el 56.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.