Gran angular

Creix un 140% el descompte de factures a través d’Internet

En total, durant la primera meitat de l’any, es van registrar 4.800 operacions, per un total de 82 milions d’euros

El descompte de factures a través d’Internet, el que es coneix en l’argot financer com a invoice trading, va assolir durant la primera meitat de l’any els 82 milions d’euros a Catalunya, el que suposa un increment del 140% respecte del mateix període de l’any passat, segons les dades recollides per ACCIÓ.

En total, s’han registrat més de 4.800 operacions per part de les empreses catalanes, de sectors com la indústria, els serveis professionals, el gran consum, les tecnologies de la informació, l’alimentació i la construcció. L’import mitjà d’aquestes 4.800 factures descomptades s’ha situat en els 16.950 euros.

L’invoice trading és una modalitat de finançament empresarial mitjançant plataformes que operen a la Xarxa. Consisteix enla cessió dels drets de cobrament d’una factura d’una empresa, que la publica en una plataforma digital per tal que la financin els inversors, un cop la plataforma ha analitzat la capacitat de pagament de la factura i la situació financera de l’empresa. A Catalunya operen diverses plataformes de finançament alternatiu, com és el cas de Novicap i Finanzarel, acreditades per ACCIÓ. Al conjunt de les plataformes catalanes ja hi ha en aquests moments gairebé 500 inversors, repartits en les categories d’inversors privats, family offices i empreses, amb una capacitat d’inversió anual per a finançar empreses de 350 milions d’euros.

Com explica el conseller delegat d’ACCIÓ, joan Romero, “L’invoice trading s’ha consolidat com un mecanisme ràpid, flexible i útil per a les empreses catalanes a l’hora d’obtenir liquiditat tal com ho ha demostrat el seu ús durant la situació d’incertesa creada per la COVID-19 durant aquests últims mesos.”Precisament, amb l’objectiu d’ampliar el suport a l’empresa catalana en el marc de la situació empresarial provocada per la COVID-19, ACCIÓ va activar un servei d’assessorament financer per analitzar de manera virtual i personalitzada la situació financera de les empreses catalanes, avaluar l’afectació de la crisi a les seves finances i assessorar-les sobre les fonts de finançament més adequades. Les principals consultes d’empreses catalanes han estat vinculades amb problemes de liquiditat -per tensions de tresoreria, caigudes de vendes, impagaments o ajornaments- i les línies de finançament i ajuts per fer front a la situació actual.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.