Economia

Els confinaments “estrictes” són millors per a l’economia que “mesures suaus i prolongades”, segons l’FMI

“Els confinaments tenen costos a curt termini, però poden portar a una recuperació econòmica més ràpida”, diu

El Fons Monetari Internacional (FMI) defensa que un confinament “estricte” porta a una recuperació econòmica “més ràpida” que “mesures suaus i prolongades”.

En un article, els economistes de l’FMI Francesco Grigoli i Damiano Sandri apunten que “qualsevol recuperació que vulgui ser duradora despendrà de la resolució de la crisi sanitària” i, per tant, defensen que cal aplicar mesures fortes per frenar l’expansió de la Covid-19 per tal d’afavorir la recuperació.

“Aixecar els confinaments és improbable que porti a un impuls econòmic decisiu i sostingut si les infeccions són encara elevades”, assenyalen els economistes, que apunten que en contexts amb elevats contagis les persones aposten més per la “distància social voluntària”. “Els confinaments tenen costos a curt termini, però poden portar a una recuperació econòmica més ràpida perquè disminueixen les infeccions i l’extensió de la distància social voluntària”, diu l’article.

A més, els dos economistes defensen que cal aplicar mesures estrictes quan encara els contagis són baixos perquè s’han mostrat més efectives que un cop la transmissibilitat ja és més elevada.

D’altra banda, l’article apunta que les restriccions per frenar la Covid-19 han perjudicat més les dones que els homes. “Les ordres de quedar-se a casa i el tancament d’escoles han portat a una major caiguda de la mobilitat en dones que en homes”, diu l’article, que considera que això perjudica les oportunitats laborals de les dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.