Gran angular

Un 52,3% de consumidors gastarà menys a les rebaixes

Un estudi d’EAE Business School revela que el pressupost en rebaixes es reduirà un 29,11%

Un 52,3% dels catalans pensa reduir la seva despesa a les rebaixes, segons afirma l’estudi L’impacte del Covid-19 en estats d’ànim, hàbits i expectatives, realitzat pel professor Pablo Contreras, d’EAE Business School.

Així mateix, aquesta enquesta realitzada sobre una base de 1.700 persones revela que el pressupost que es destina a les rebaixes, enguany minvarà un 29,11%. Per sectors, moda i complements seran els més afectats, amb una reducció del 32,29% en relació als diners que s’hi van esmerçar l’any passat. Fins a un 58,6% dels catalans reduirà la seva despesa en moda i complements, sent així la categoria més afectada.

El 75% dels catalans que guanyen menys de 1000 euros reduiran la seva despesa aquestes rebaixes; el 58,3% dels que guanyen entre 1000 i 2000; els que ingressen entre 2000 i 3000 euros ho faran un 44%; mentre que els que cobren entre 4000 i 5000 euros seran els qui el rebaixin menys, un 25%.

Segons afirma l’autor de l’estudi, Pablo Contreras, “ens trobem amb un 44,8% de catalans afectats directament en la seva capacitat econòmica, i aquest efecte no es distribueix per igual, ja que hi ha un impacte més gran en rendes per sota de 2.000 euros mensuals i per sobre de 5.000 euros mensuals.”

Les persones que es dediquen a sectors com l’hostaleria, els espectacles, el turisme o els serveis a particulars són les que reduiran més la seva despesa en rebaixes. Ho reduiran però menys les persones que treballen en el sector públic i l’administració, tecnologia, informàtica i comunicacions, banca, assegurances i finances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.