Emprenedors

Alta gastronomia per endur

L’anterior xef de l’hotel Mandarin crea Bentto, un restaurant virtual

Bentto no és un restaurant, però serveix menjar per endur; no té taules, ni cambrers, sinó repartidors amb bicicleta o amb moto que t’apropen l’àpat allà on vulguis.

Bentto no és un restaurant normal, és un restaurant virtual amb una cuina al carrer Santaló de Barcelona des d’on desenvolupa i elabora una carta d’àpats tradicionals amb un toc de sofisticació que t’arriba a casa o a l’oficina amb servei de delivery com Glovo i Uber Eats i també amb un equip de distribuïdors propis.

A Bentto no ofereixen pizza, ni menjar asiàtic, ni res que es pugui relacionar amb el fast food. Bentto té oferta de menjar casolà, com el que faria la teva mare o la teva àvia, però amb un valor més que incorpora el que ha estat xef de l’Hotel Mandarin de Barcelona. De fet, Ismael Alonso, un dels fundadors de Bentto i qui està al capdavant dels fogons d’aquest restaurant virtual, ha treballat com a xef de cuina juntament amb els referents del món de la gastronomia. Ha passat per les cuines dels millors restaurants, amb xefs com Sergi Arola, Martín Berasategui i col·laborador estret d’Ángel Leon i Paco Pérez i ha estat el xef executiu del Mandarin.

Aquest projecte tampoc ha nascut com a reacció a la pandèmia; de fet, l’havien d’engegar just abans que esclatés la crisi sanitària, però el van haver d’ajornar perquè les obres d’habilitació del local es va aturar en sec amb la declaració de l’estat d’alarma.

Mesos abans de l’inici de la fatídica crisi sanitària mundial, els dos fundadors del projecte empresarial, Ismael Alonso i Albert Roig, dos riojans establerts a Barcelona, es van adonar que hi havia un canvi de consum en els àpats de migdia a les zones d’oficines de Barcelona. “Cada cop més arribava menjar per endur fins a la feina; els empleats estaven reduint les sortides a dinar al restaurant de la cantonada i tampoc carregaven sempre amb els tàpers propis. Vam veure una nova oportunitat de negoci i vam voler oferir uns àpats diferents”, explica Albert Roig.

L’octubre passat, Bentto va començar a funcionar i van decidir servir-se de plataformes de delivery per tenir més visibilitat. “Estem permanentment aprenent d’aquest món; la part bona és que hem nascut com a delivery, no carreguem estructures de costos dels restaurants físics, però tenim uns altres costos com l’enviament i el packaging i les exigències que imposen les plataformes de distribució”, etziba Roig.

Tal com explica un dels seus fundadors, Bentto aspira a assumir un repartiment exclusivament propi, sense haver de dependre de tercers. “A part de per les condicions que se’ns demanen, perquè d’aquesta manera tindrem el control de repartiment i el contacte directe amb l’usuari, amb el retorn d’informació que això ens pot representar”, explica Roig.

De moment, volen consolidar el model a Barcelona, la ciutat que els ha vist néixer, i després, a mitjà termini, es plantejarien replicar el negoci a Madrid.

Tot i que van començar servint només al migdia i a les oficines, han ampliat l’oferta als caps de setmana i en horari nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.