Opinió

Leo Messi i l’S&P 500

En termes d’inversió, si Messi cotitzés en borsa, seria com Amazon, Microsoft o Google: un valor segur amb una rendibilitat extraordinària
L’S&P 500 continua demostrant any rere any que és l’índex d’inversió més rendible. La seva rendibilitat mitjana des de 1927 és del 8,26% anual

Lionel Messi va batre un altre rècord amb la samarreta del FC Barcelona: 767 partits amenitzats amb 661 gols, la majoria de bella factura. Sense ànims d’obrir cap debat, ja que els números –que al final en aquest món material són gairebé l’única cosa que compta– parlen per si sols, Leo no és només el millor jugador de futbol de la història, sinó el millor esportista de tots els temps. En termes d’inversió, si Messi cotitzés en borsa, seria com Amazon, Microsoft o Google: un valor segur amb una rendibilitat extraordinària.

L’S&P 500, l’índex de referència als Estats Units, també va batre un altre rècord el mateix dia i va tancar, amb 3.958 punts, el seu màxim històric. Una cosa inimaginable fa tan sols uns mesos. L’S&P 500 continua demostrant any rere any que és l’índex d’inversió més rendible. La seva rendibilitat mitjana des de 1927 és del 8,26% anual i de l’11,64% amb dividends i amb reinversió.

Des d’un punt de vista totalment subjectiu, ja que sempre he declarat de manera oberta el meu amor incondicional per Leo, volia aprofitar per donar-li les gràcies una vegada més. Gràcies per fer-me gaudir, fer-me riure, fer-me passar moments inoblidables amb la gent que més estimo. Gràcies per la teva paciència, per la il·lusió diària que transmets a tothom, per la teva simplicitat, gràcies per cada minut de futbol que comparteixes amb la resta dels profans.

Des d’un punt de vista més racional, l’S&P 500 em produeix sensacions semblants a les que transmet Messi. És un índex incombustible, dinàmic, que reuneix els 500 millors valors del món, representa l’economia real, és objectiu, actual i, sobretot, cosa que és més important, rendible i gairebé imbatible per cap altre mercat en el mitjà termini.

Lamentablement, Messi es jubilarà algun dia. En canvi, l’S&P 500 es rebalanceja sistemàticament cada tres mesos i és capaç de fitxar els millors. Com acabem de viure, la incorporació de Tesla a l’índex ha estat un gran fitxatge, i molts més hi aniran darrere.

Malgrat estar en màxims històrics, l’S&P 500 ha de tenir un paper rellevant en les carteres d’inversió. Tots hauríem de destinar un percentatge dels nostres estalvis a aquest índex, i és que, agradarà més o menys, però ens farà gaudir, d’això no hi ha cap dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.