Gran angular

La UPC és la universitat que més patenta a l’Estat

L’any 2020, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va realitzar quinze sol·licituds, com ha registrat la Oficina Europea de Patents (OEP)

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va encapçalar l’any 2020 a l’Estat espanyol el rànquing de sol·licituds de patents per part d’universitats, amb un total de quinze, segons informa l’Oficina Europea de Patents (OEP).

En el rànquing absolut a l’Estat, la UPC se situa en el sisè lloc, per darrere del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), amb 72 sol·licituds; Amadeus (60 sol·licituds de patent), Esteve Pharmaceuticals (17), la Fundació Tecnalia Research & Innovation (17) i Telefónica (17).

Algunes de les patents de la universitat registrades recentment tenen a veure amb el biomaterial per al tractament del càncer d’ossos; un sistema intel·ligent per a la gestió integrada de plagues a través de la fotònica; un programari per obtenir i dimensionar eficientment la potència dels convertidors elèctrics; un sistema per ajustar la dosi d’oxigen a pacients amb insuficiència respiratòria; hidrogel antibacterià per curar ferides cròniques o un dispositiu microfluídic de paper per a la detecció ràpida d’infecció bacteriana en ferides.

Catalunya lidera el rànquing per comunitats autònomes amb 559 sol·licituds de patents en total, la qual cosa representa un 31,2 % (enfront del 34,2 %) del conjunt de sol·licituds de patent espanyoles presentades a l’OEP el 2020. A Catalunya la segueixen la Comunitat de Madrid (21,1 %) i el País Basc (quota del 11,9 %, enfront del 10,3 %). En el rànquing de ciutats, Barcelona lidera la llista, amb 496 sol·licituds de patent, per davant de Madrid (378 sol·licituds).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.