Gran angular

Catalunya rebrà 155,4 milions per a l’autoconsum fotovoltaic

Amb els recursos procedents del pla de recuperació estatal i dels fons europeus, podrà instal·lar 538 MW nous

Catalunya rebrà 155,4 milions d’euros del programa d’ajuts per a la inversió a l’autoconsum fotovoltaic, inclòs en el pla de recuperació econòmica de l’Estat i els fons de recuperació europeus Next Generation UE. Amb aquests recursos econòmics, serà possible la instal·lació de 538 MW nous d’autoconsum global a Catalunya.

Per sectors, és previst que 52,4 milions subvencionin instal·lacions d’autoconsum del sector industrial i agrícola; 37,9 milions del sector serveis i 65,1 milions del segment residencial i de les Administracions Públiques. En termes de potència, 250 MW correspondrien a la indústria i l’agricultura; 149 MW al sector de serveis i 140 MW a l’àmbit residencial i d’administracions públiques.

Com ha destacat la Unefcat, associació que integra les empreses fotovoltaiques, justament Catalunya és una de les comunitats que ha eliminat el requisit de la llicència d’obres per a autoconsum, que fins fa poc era una veritable barrera per al desenvolupament de l’autoconsum. Des del 2019, Catalunya, gràcies a les pressions de l’associació, adequa les lleis d’urbanisme a la realitat de l’autoconsum, per tal que aquestes instal·lacions es tramitin per la via de la comunicació prèvia o la declaració responsable, i així agilitar la tramitació administrativa, donat que substitueixen la llicència d’obres, tràmit que no s’ajusta a la naturalesa d’una instal·lació sobre coberta i que pot comportar endarreriments de fins a vuit mesos en la tramitació del projecte. A més, la llicència d’obres suposa un impacte important en el cost de la instal·lació i desincentiva els consumidors que voldrien apostar per l’autoconsum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.