Empreses

CodeOp tanca una ronda d’1,2 milions

Forma persones de les minories de gènere per al sector tecnològic

CodeOp, escola internacional de tecnologia per a dones, trans i persones no binàries, ha tancat una ronda de finançament d’1,25 milions d’euros, liderada per Ship2B Ventures.

CodeOp va ser fundada a Barcelona el 2018 per Katrina Walker com a resposta a la manca de dones i minories de gènere en els rols vinculats a la tecnologia. Per formar aquestes persones, es va crear un campus (físic i online) en què s’ofereix capacitació i recursos per esperonar i equipar dones, persones trans, no binàries i altres minories de gènere amb habilitats necessàries per prosperar a la indústria tecnològica. A hores d’ara, CodeOp compta amb amb tres programes educatius que es desenvolupen a dos campus a Barcelona i Malàisia, en què s’ha capacitat més de 150 persones, més del 90% de les quals han aconseguit treballar al sector en els sis mesos posteriors a la cloenda del programa, amb un salari mitjà superior al salari que tenien abans d’entrar al programa.

La companyia ha experimentat un creixement dels ingressos per damunt del 127% interanual i un creixement de clients superior al 197% després del Covid-19. Amb la nova ronda de finançament, vol expandir els seus campus a nous estats d’Europa i Llatinoamèrica. Concretament, té previst entrar a Brasil enguany i a Mèxic i Alemanya l’any 2022. L’objectiu és implementar 10 campus a ciutats emergents clau per al 2025.

CodeOp continuarà ampliant la seva xarxa de contractació durant els pròxims mesos en línia amb la seva visió de canviar la cultural tecnològica a tot el món. “Estem treballant per establir associacions de capacitació laboral que canviïn les regles del joc als pròxims mesos”, assegura Katrina Walker, que creu que un nombre cada vegada més gran d’empreses està treballant per desenvolupar els seus programes de diversitat, equitat i inclusió per oferir solucions en la capacitació i perfeccionament.

“La bretxa de gènere és un problema persistent a la gran majoria d’equips tecnològics. Els bootcamps han ajudat, però no ho han solucionat. L’aproximació de CodeOp és única, tot creant un programa acadèmic d’alt nivell alhora que genera un espai de seguretat i de cultura inclusiva per a tots els participants”, assegura Xavier Pont, cofundador de Ship2B Ventures, que ha realitzat la inversió a través del seu fons BSocial Impact Fund, que també compta amb el suport del Fons Europeu d’Inversions i Banc Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.