Economia

El Banc Sabadell proposa una nova rebaixa del nombre d’afectats per l’ERO i els sindicats mantenen les mobilitzacions

L’entitat està disposada a reduir en 50 la xifra d’acomiadaments i situar-la en 1.555

El Banc Sabadell ha proposat una nova rebaixa del nombre d’afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) previst a l’Estat.

En la darrera reunió celebrada aquest dimecres, els sindicats han indicat que l’entitat està disposada a reduir en 50 la xifra d’acomiadaments, passant a un total de 1.555 sortides.

Comissions Obreres (CCOO) considera que l’empresa es manté “immòbil” en una setmana que hauria de ser “un punt d’inflexió” –el període formal de negociacions finalitza aquest 15 d’octubre– i manté les mobilitzacions per pressionar la direcció. En aquest sentit, aquest dimecres s’han convocat concentracions a onze ciutats –entre elles Barcelona– i divendres està prevista nova vaga general, amb mobilitzacions a nou ciutats.

Segons CCOO, la reducció dels afectats per l’ERO s’aconseguiria a partir d’oferir una desvinculació fora de l’expedient a diversos treballadors de més de 63 anys. El banc també contempla un “lleuger increment” pel que fa al nombre de persones que es puguin acollir a una excedència voluntària i valora incrementar les primes d’adhesió per als menors de 50 anys. No obstant això, manté que els empleats d’entre 50 i 54 anys quedin fora de l’ERO, fent que només s’hi puguin adherir en cas que en algunes zones no es cobrís l’excedent de personal.

De nou, els sindicats defensen que l’ERO és “innecessari” i insisteixen en el fet que cal apostar per la voluntarietat. Des de CCOO mantenen que reduir l’expedient a 1.300 afectats garantiria que totes les sortides fossin voluntàries i, alhora, demanen que les condicions siguin “més atractives” perquè el procés tingui èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.