Emprenedors

Oblida’t de la paperassa i emprèn

iStartium és una nova firma de serveis per externalitzar tasques de gestió

Un dels laments compartits pels centenars d’emprenedors que han sortit en aquesta secció és com de feixugues resulten totes les tasques de gestió empresarial que cal fer abans de transformar una idea en negoci, però també després. Registrar el nom d’una marca, patentar un producte o respondre a les obligacions fiscals o legals pot resultar un calvari per a alguns perfils emprenedors poc familiaritzats amb el món de la gestió empresarial.

Jordi Albert García Chalé ho va experimentar quan fa quasi dotze anys es va convertir en emprenedor. Tota la paperassa que havia de fer li representava una gran pèrdua de temps i de diners, just quan més esforços necessitava dedicar a definir el seu nou model de negoci i quan encara no tenia ingressos.

Així que a finals del 2019 va crear, juntament amb Guillem Márquez Heredia, iStartium, una empresa de serveis per a emprenedors que facilita tota aquesta feina burocràtica i de gestió empresarial necessària tant durant la creació de l’empresa com per després fer acompanyament. “Els oferim tota mena de serveis, que van des de crear una marca, dissenyar el model de negoci, fer un pla de màrqueting o altres qüestions més legals, fiscals i laborals, i tot amb un únic interlocutor i en un mateix espai”, descriu Jordi Albert García Chalé, que explica que d’aquesta manera evita als emprenedors haver de buscar i interactuar amb tres o quatre empreses de serveis diferents.

Justament els dos fundadors es van conèixer quan García feia les seves primeres passes en el món de l’emprenedoria i va anar a buscar ajuda professional a la firma d’assessoria de gestió empresarial MLT, de la qual és director general Márquez, a més de mentor de diferents incubadores i soci inversor de diverses empreses de nova creació. D’aquella relació professional va néixer una amistat que ha acabat desembocant en una fructífera activitat emprenedora. “Als dos ens agrada molt el món de l’emprenedoria i teníem moltes ganes de poder contribuir a desenvolupar i fer créixer empreses”, se sincera García.

Tal com expliquen els seus fundadors, iStartium aspira, a més, a posar el seu gra de sorra per reduir l’elevada mortalitat d’empreses de nova creació. Hi ha estudis que revelen que només un de cada deu negocis sobreviu als tres anys de vida. “Amb la nostra firma de serveis oferim la possibilitat de fer també un acompanyament que va més enllà dels primers passos, pretenem que els negocis que tenen potencial de creixement no acabin tancant per temes de gestió i paperassa”, explica el cofundador.

La companyia també disposa d’una branca que ajuda a buscar inversors i que fins i tot pot arribar a participar directament com a soci inversor en alguna de les start-ups que els demanen els seus serveis, si ho estimen convenient.

Ara com ara, la seu d’iStartium és a Barcelona, però també tenen oficines en altres territoris de l’Estat espanyol, en concret a Bilbao, a les Balears i a Madrid. Jordi Albert García explica que en ser a una empresa de serveis tan especialitzada en termes legals és difícil fer una expansió internacional.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.