Gran angular

Només un 33% dels llocs directius els ocupen dones

Segons una enquesta de CEINSA, el percentatge de conselleres delegades i directores generals es redueix al 9,4%

Només un 33% dels llocs directius de les empreses catalanes són ocupats per dones, segons un estudi de la consultora de recursos humans CEINSA, el qual, amb tot, assenyala que aquest percentatge és molt superior al que es registrava el 1994, amb un 9,8%.

Segons l’estudi, en aquests moments Catalunya és la comunitat, entre les de més concentració d’empreses, que atorga més responsabilitats directives a les dones, seguida de Madrid, amb un 31,3% i País Basc, 28,2%. Pel que fa a la resta de l’Estat, la mitjana és del 27%.

En el cas català, també cal remarcar que el percentatge del 33% també suposa una progressió remarcable respecte de la darrera onada de l’estudi, del 2018, quan el registre va ser del 30,3%.

Segons l’estudi, és als llocs més alts on la presència de dones segueix sent menor, i només un 9,4% dels consellers delegats o directors generals d’empreses privades són dones. El percentatge encara és més baix en els llocs de directors de divisió, on les dones representen amb prou feines el 5,7%, xifra no gaire superior al 4% del 1994.

El CEO de CEINSA, Josep Capell, considera que “la pressió social i fins i tot mediàtica dels darrers anys, en favor de la paritat, ha induït algunes empreses a reforçar la presència femenina allà on és més visible, el consell d’administració, els càrrecs d’alta direcció i les direccions funcionals, i menys en llocs en llocs que no apareixen a les memòries de la companyia o als mitjans de comunicació.”

És a l’àrea de recursos humans on les dones estan més representades, ja que hi suposen el 49,4% dels directius, xifra gairebé idèntica a la de l’àrea de qualitat, on les dones suposen el 49,2% dels llocs directius. Màrqueting i logística són les altres posicions laborals on les dones representen més d’un 40% dels directius. A l’extrem oposat, la direcció d’operacions i de fàbriques representen xifres molt més baixes, del 4,5% i del 5,4%, respectivament, tot sent inferiors, per tant, als percentatges de conselleres delegades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.