Empreses

Caixa d’Enginyers va créixer un 9,1% el 2021, tot superant els 8.200 milions d’euros en volum de negoci

El grup cooperatiu va obtenir un benefici net de 15,1 milions d’euros, amb un ROE del 6,85%. La ràtio de capital CET1 va registrar un 15,46%

Caixa d’Enginyers va aconseguir superar el 2021 els 8.200 milions d’euros en volum de negoci, amb un creixement del 9,1% respecte de l’exercici anterior.

El grup cooperatiu va assolir un benefici net de 15,1 milions d’euros, un 33% més que l’any anterior, amb un ROE del 6,85%. El nombre de socis va arribar als 212.074, un 1,11% més que l’any anterior. Com ha destacat el director general de Caixa d’Enginyers, Joan Cavallé, l’exercici passat es va distingir per un increment significatiu (9,7%)del crèdit als socis, que va arribar als 610 milions d’euros. La inversió creditícia bruta va créixer un 5,8% respecte del 2020, fins als 2.096 milions, i ha repuntat un 16,4% respecte del 2019, el darrer exercici sense incidència de la pandèmia.”

“Va ser un exercici en què hi ha hagut un fort creixement dels recursos fora de balanç, tant en fons d’inversió com en plans de pensions, per un trasllat dels saldos des del balanç, els dipòsits, a fora de balanç”, com diu Cavallé.

Quant a la solvència, la ràtio de capital CET1 va acabar l’exercici en el 15,46%, per sobre de la mitjana del sector a Espanya, mentre que la ràtio de morositat va ser del 2,70%. Tant la cobertura, del 51,62%, com la liquiditat estructural, del 165,92%, també es van mantenir estables.

En el capítol de les previsions, en ser qüestionat sobre una pròxima pujada dels tipus d’interès, Joan Cavallé va comentar que “podria ser molt rellevant si finalment s’esdevé, ja que pots recuperar, segons com, un 30% el marge d’interès, molt determinat durant aquests darrers anys per la política de tipus negatius.”

Pel que fa a l’estratègia de futur, l’entitat “mantindrà una política de gestió de riscos prudent, especialment en els sectors més afectats per la Covid-19, i incrementarà la ràtio de solvència, tot considerant la previsible evolució de les expectatives supervisores”, segons ha explicat Cavallé, que també ha avançat que l’entitat serà proactiva en la captació de nous socis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.