Política

El govern ‘ven’ al COI la seva predisposició a fer els Jocs

Vilagrà coincideix en un acte amb Thomas Bach i reitera que Catalunya està preparada per fer una candidatura “competitiva”

El COE endureix les crítiques a l’Aragó i l’acusa de mentir reiteradament

Un cop s’ha obert formalment la veda perquè Catalunya i l’Aragó presentin candidatures per separat per organitzar els Jocs Olímpics d’hivern del 2030, amb el propòsit que posteriorment el Comitè Olímpic Espanyol (COE) s’encarregui de triar la guanyadora entre les dues, la Generalitat ja ha començat a adobar el terreny per situar-se com més favorablement millor en aquesta cursa. En aquesta línia la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va participar ahir a Madrid en un acte organitzat a la seu del COE sobre el paper de l’esport en l’acollida de refugiats, i que tenia com a convidat estel·lar el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach. En acabar, i després d’una encaixada protocol·lària, la consellera i el màxim responsable de la família olímpica van tenir temps per parlar una estona per temptejar el terreny. “Aquí estem”, va explicar posteriorment Vilagrà en una compareixença davant els mitjans de comunicació, en què també va recalcar que “Catalunya està disposada a tenir Jocs d’hivern amb una proposta competitiva i guanyadora”. “Veníem perquè ens coneguessin i que coneguessin la proposta de Catalunya directament”, hi va afegir la responsable de Presidència, que també va tenir temps d’intercanviar impressions amb el vicepresident del COI, Joan Antoni Samaranch.

Qui també va parlar ahir va ser el president del COE, Alejandro Blanco, que va ser molt crític amb el govern aragonès, i més després que aquest hagi tingut una reacció irada un cop s’ha començat a parlar de candidatures per separat. “Sobre el tema de l’Aragó... crec que ja ha superat tot, tot el que es pot mentir”, va ser la reflexió de Blanco, que no va dissimular l’enuig.

LA FRASE

Catalunya està disposada a tenir Jocs d’hivern amb una proposta competitiva i guanyadora
Laura Vilagrà
CONSELLERA DE PRESIDÈNCIA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.