Gran angular

Next Generation, l’oportunitat de transformar el model agrari

Banc Sabadell acompanya el sector en la consecució de més liquiditat
És necessari que el sector evolucioni cap a una agricultura 4.0, sostenible

Catalunya té davant seu l’oportunitat d’impulsar i revitalitzar el seu teixit econòmic mitjançant els fons Next Generation. Espanya disposa d’una dotació total de 140.000 milions d’euros, que estan sent canalitzats a través del pla de recuperació, transformació i resiliència.

Pel que fa al sector agroalimentari, disposa d’una inversió pública de 1.003 milions d’euros fins al 2023, amb la finalitat de millorar la seva rendibilitat, eficiència i sostenibilitat.

Els pilars dels fons Next Generation Agro són quatre: la transició ecològica (40% dels fons), la transformació digital (30% dels fons), la cohesió social i territorial i la igualtat.

Per tot això és necessari que el sector evolucioni cap a una agricultura 4.0, digital i sostenible, que permeti millorar la supervisió i gestió dels conreus, l’optimització dels recursos i el rendiment de les produccions. És per això que el 45,26% de la dotació del PERTE Agroalimentari (454 milions d’euros) estarà destinat a la digitalització del sector.

En aquest punt, Banc Sabadell acompanya el sector en aquesta transformació, que és alhora productiva (transició ecològica) i digital (innovació i digitalització).

Banc Sabadell disposa actualment de convenis de col·laboració amb empreses de referència als camps de les dades massives i la digitalització, i ofereix finançament per a la transformació de produccions tradicionals en ecològiques i sostenibles.

José Antonio Morante, director de Segment Agro de Banc Sabadell, indica: “Aquestes empreses posen el coneixement i des de Banc Sabadell aportem les facilitats financeres necessàries perquè el sector pugui transformar-se sense que s’hagi de descapitalitzar, per la qual cosa oferim sempre un finançament adaptat a les necessitats dels nostres clients.” Per dur a terme aquesta transformació, Banc Sabadell treballa estretament amb l’administració pública, així com amb empreses privades de referència. Aquestes col·laboracions permeten donar suport a tots els esglaons que formen part de la cadena alimentària. Són exemples d’això la col·laboració entre Banc Sabadell i Seresco per llançar la primera plataforma digital de compravenda de ramat (Vaya Vaca) i les col·laboracions que s’han fet per al desenvolupament del portal web de LorraMarket. Així mateix, Banc Sabadell també posa a disposició dels principals agents la seva plataforma digital per a la celebració de jornades tècniques, formatives o informatives d’actualitat. A més a més, per acompanyar els agricultors en el procés de sol·licitud i tramitació dels ajuts Next Generation i facilitar-ho, Banc Sabadell ha assolit un acord amb la prestigiosa consultora PwC España per oferir als nostres clients el servei de consulta i gestió dels ajuts i subvencions, sota unes tarifes molt competitives.

Banc Sabadell també acompanya el sector agroalimentari en la contractació de préstecs amb garantia ICO. Així mateix, s’han posat en marxa mesures per facilitar la liquiditat, com ara l’accés a finançament amb garantia de la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA), i la subvenció del 100% del cost de l’aval per part del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. És a dir, sense cap mena de cost per al productor. El banc també està oferint la possibilitat de finançar noves plantacions, amb una carència ajustada al període improductiu que els arbres requereixen, i que permet al professional fer front a l’amortització del préstec quan s’obtenen els ingressos.

Per al sector ramader, hi ha productes com ara el leasing per adquirir vacú (vaques lleteres i mares), amb un interessant avantatge fiscal o renting per modernitzar o construir granges.

Cobrir totes les necessitats financeres

El client de Banc Sabadell disposa d’ofertes sectorials específiques de cada subsector per cobrir de manera integral totes les seves necessitats financeres i de serveis. A través de les ofertes del banc, el client pot accedir a gestionar el seu dia i finançar els seus projectes d’inversió amb els anys de carència necessaris, i amb quotes adaptades als ingressos i al calendari de pagaments. Tota l’oferta sectorial està disponible a través de la web de negoci agrari de Banc Sabadell, en què el client pot sol·licitar cita prèvia amb el seu gestor especialitzat. A més, els clients disposen de l’app Agro, en què poden accedir a les notícies més rellevants del sector, informació i subvencions, així com la informació dels preus de les llotges i una agenda amb les principals jornades i aplicacions d’interès. Banc Sabadell va ser distingida el 2021 com la Millor Entitat Financera Agro, per un dels mitjans més reconeguts del sector agroalimentari, com és Eumedia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.