Empreses

BcnData obre una nova porta a l’externalització a més sectors

La firma de gestions administratives per a asseguradores amplia la seva cartera de clients a nous sectors i preveu augmentar la facturació en un 25%

La firma és una societat civil privada amb equip directiu que són socis a la vegada
Un equip intern d’informàtica desenvolupa tecnologia pròpia de processos

BcnData, una firma de gestions administratives per al sector de les assegurances, ha iniciat un pla d’expansió i diversificació per a un període de tres anys. L’estratègia depèn de traslladar el model d’externalització de serveis administratius que fins ara oferia majoritàriament a companyies asseguradores a grans empreses d’altres sectors. “Amb tot el nostre coneixement i l’automatització dels procediments que hem adquirit en el món de les assegurances, volem facilitar l’externalització a companyies que necessitin reduir els costos fixos de les seves estructures o que hagin de fer front a períodes puntuals de sobrecàrrega administrativa, sigui del sector que sigui.”, explica Martí Segundo, subdirector general i director de màrqueting de la companyia.

Amb aquesta nova estratègia de creixement, la companyia aspira a assolir un increment del volum de negoci del 25% en els propers tres exercicis. “Esperem aconseguir una facturació de 10 milions d’euros per al 2025 i seguir aquest ritme de millora en anys successius”, indica Segundo, qui reconeix que per primer cop en la història de la companyia han fet un pla estratègic a menys exercicis vista que mai. “Ens trobem en un moment de molta incertesa en què costa fer previsions més enllà dels propers dos o tres anys”, matisa.

Amb seu a Barcelona, i delegacions a Madrid i València, la firma té, ara com ara, 25 grans companyies d’arreu de l’Estat espanyol de clients per als qui anualment gestiona 500.000 processos administratius. A més a més, disposa de 250 convenis de col·laboració amb una xarxa d’advocats, procuradors, gestories i notaries.

BcnData és una societat civil privada (SCP), en què els membres del seu equip directiu són a la vegada socis de la companyia. I actualment té una plantilla de 120 persones, el 95% de les quals són a la seu de Barcelona.

Inicis.

L’empresa es va constituir l’any 1994, per un grup de professionals que venien del sector de les assegurances, justament quan les empreses asseguradores van fer una aposta forta per l’externalització dels serveis administratius interns. La creació es va gestar a Salmerón & Guerrero Abogados Asociados, un despatx de Barcelona en què el seu fundador Diego Salmerón Porras havia desenvolupat la seva trajectòria professional com a advocat especialista en l’àmbit de la llei de responsabilitat civil i assegurances en la circulació de vehicles a motor, així com en el sistema de valoració de danys corporals.

La firma es va iniciar prestant només serveis administratius, per aportar documentació a les entitats asseguradores, i ha anat implementant un creixement progressiu de la cartera de clients i en el desenvolupament de solucions tecnològiques pròpies per als clients finals. Martí Segundo explica que tenen un departament informàtic a la companyia que desenvolupa tecnologia pròpia per facilitar la comunicació amb els clients i adaptar els seus serveis al que demani cada client. “Anem incorporant-hi nous serveis de manera periòdica”, diu. De fet, ja no solament presten serveis de gestions i processos, sinó que han anat ampliant-ne cap a l’orientació jurídica telefònica, tramitació, testaments en línia, etc.

La pandèmia va accelerar un procés de digitalització de processos que ja havien iniciat de manera discreta, i va ajudar a incorporar l’opció del teletreball en la seva organització.

BCNDATA

Facturació
8 M€
Treballadors
120
Any de fundació
1994
El gruix del negoci de la companyia està centrat en la línia de gestió de serveis administratius per a les asseguradores d’automòbil. De fet, només aquesta part representa el 60% de la facturació de la companyia, seguida per l’àrea de multirisc i, en tercer lloc, la de decessos. Després de la pandèmia, l’àrea que més ha crescut ha estat la dels accidents domèstics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.