Política

Preocupació al Regne Unit per la salut d’Elisabet II

La reina d’Anglaterra es troba sota supervisió mèdica per l’empitjorament del seu estat

El seu fill Carles, el príncep Guillem i altres membres de la família reial es desplacen al castell de Balmoral

La reina Elisabet II d’Anglaterra, de 96 anys, es troba sota supervisió mèdica per la preocupació dels metges davant un empitjorament del seu estat de salut, segons ha informat el Palau de Buckingham en un comunicat.

L’última aparició pública de la reina d’Anglaterra va ser fa dos dies, el 6 de setembre, quan va rebre la nova primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, al castell de Balmoral, la residència d’estiu de la reina a Escòcia.

La família s’aplega a Balmoral

La preocupació de l’estat de salut de la reina ha fet que el príncep Carles i la seva dona, Camil·la, així com el príncep Guillem, el duc de Cambridge, s’hagin desplaçat fins al castell de Balmoral, on es troba la reina. La duquessa de Cambridge, Caterina, s’ha quedat al castell de Windsor amb els seus fills, Jordi, Carlota i Lluís, ha detallat el Palau de Kensington.

Els ducs de Sussex, Enric i Meghan, també preveuen viatjaran a Escòcia per reunir-se amb la resta de la família reial al castell de Balmoral, ha informat un portaveu del net de la reina.

Enric i Meghan, que resideixen als Estats Units, es troben a Alemanya amb motiu d’una competició esportiva de militars veterans i ja tenien previst viatjar aquesta nit a Londres per assistir al lliurament de premis d’una fundació contra malalties infantils.

A més dels nets d’Isabel II, els altres fills de la monarca, Anna, Andreu i Eduard, ja són a Balmoral o hi van de camí.

A mitja tarda un avió de les Forces Aèries britàniques (RAF, en anglès) amb uns set membres de la Corona ha aterrat a l’aeroport escocès d’Aberdeen, el més proper a Balmoral. Segons la cadena pública BBC, a l’aparell hi han viatjat el príncep Guillem, el duc de York, Andreu, i els comtes d Wessex, Eduard i Sofia. Es desconeix si també hi han viatjat Enric i Meghan.

El desplaçament dels principals membres de la família reial alimenta les especulacions sobre la gravetat de l’estat de salut de la reina, que roman “confortable” a la seva residència, segons el breu comunicat que ha publicat el Palau de Buckingham.

Missatges de suport de Londres i Edimburg

Redacció

La primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, i la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, han expressat aquest dijous la seva “preocupació” per l’estat de salut de la reina Elisabet II, de 93 anys.

Truss, que tot just va ser nomenada cap de govern aquest dimarts per la monarca al castell de Balmoral, ha assegurat que “tot el país està profundament preocupat per les notícies que arriben de Buckingham Palace” sobre la salut de la reina.

“Els meus pensaments –i els de tothom al Regne Unit– estan amb Sa Majestat la reina i la seva família en aquest moment”, ha afirmat en un missatge a les xarxes socials.

En la mateix línia, Nicola Sturgeon s’ha mostrat “profundament preocupada” per la salut de la cap d’Estat britànica. “Els meus pensaments i desitjos estan amb la reina i amb tota la família reial en aquest moment”, ha dit en un missatge a Twitter.

Biden transmet a Truss que els seus pensaments estan amb la reina Isabel II

EFE

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha traslladat aquest dijous a la primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, que els seus pensaments estan amb la reina Isabel II, de 96 anys i en un estat de salut delicat.

Biden ha traslladat aquest missatge a Truss durant una videoconferència que està tenint amb altres líders mundials sobre Ucraïna, ha explicat a la premsa un dels portaveus de la Casa Blanca, John Kirby.

En aquesta videoconferència, Biden ha assegurat a Truss que tant ell com la primera dama, Jill Biden, “estan pensant molt” en la reina i en el poble britànic.

Kirby no ha donat més detalls d’aquesta videoconferència perquè s’estava produint en el moment en què ha comparegut davant la premsa.

Sí que ha explicat que el president ha estat informat aquest matí sobre les notícies al Regne Unit i rep actualitzacions a mesura que es desenvolupa la jornada.
“Els pensaments de Biden i de la primera dama estan de forma ferma i honesta amb la reina i la seva família”, ha afegit Kirby.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.