Empreses

Solideo serà instal·ladora de comercialitzadores d’energia

. Éstà ultimant acords per col·laborar amb A més d’obrir delegacions arreu de l’Estat, s’implantarà a Costa Rica per abastar el mercat de l’Amèrica Llatina

Solideo, companyia que dissenya i gestiona projectes d’autoconsum fotovoltaic per a llars, comunitats, empreses i administracions, està ultimant acords amb empreses comercialitzadores d’energia per ser-ne la companyia instal·ladora.

Moltes companyies comercialitzadores han arribat a la conclusió que assumir directament les peticions de projectes d’autoconsum dels seus clients és problemàtic, perquè no tenen un coneixement prou consolidat per garantir els nivells de qualitat màxim. Com exposa Rafael Reyes, CEO de la companyia, “les comercialitzadores mitjanes i petites estan fent molts esforços per donar més servei als seus clients, molts dels quals, en la situació en què es troba el mercat actualment, comprenen que per la via de l’autoconsum poden escapar d’aquest mercat elèctric alcista i especulatiu”.

Així mateix, Solideo està avançant en l’expansió geogràfica del seu mercat, i a les obertures de delegacions a Madrid, Màlaga i Alacant, aviat se sumarà l’aterratge a l’Amèrica Llatina, en concret a Costa Rica, on Solideo ha tancat una joint venture amb una empresa local. “Estem convençuts que hi haurà un boom de l’autoconsum a l’Amèrica Llatina, sobretot en l’àmbit de l’empresa. En principi, conrearem el mercat de Costa Rica, que esdevindrà la plataforma per anar a altres mercats de la zona.”

Solideo està transitant pel 2022 a un ritme de creixement vertiginós, fins al punt que li arriben al mes 300 encàrrecs per desenvolupar projectes, que ja arriben als 3.000. La firma, que l’any passat facturava 4,8 milions d’euros, amb 460.000 euros de beneficis, enguany ja preveu enfilar-se fins als 18,5 milions, i 1,6 milions de beneficis, per arribar el 2023 als 30 milions. Rafael Reyes insisteix que per explicar el recorregut de l’empresa cal entendre que, en un mercat encara no del tot madur en el qual la professionalitat del servei té marge de millora, Solideo atreu el client pel seu estàndard de qualitat -un 30% dels sol·licitants arriben a l’empresa per prescripció- i també per oferir un model integral en què pot cabre, a banda de l’autoconsum, l’eficiència energètica, la càrrega del vehicle elèctric, emmagatzematge amb bateries o sistemes d’aerotèrmia, a banda d’oferir el finançament del projecte energètic, la gestió de tota la paperassa i la possibilitat que el consumidor pugui controlar la seva producció i despesa energètica a través d’una aplicació al telèfon que Solideo introduirà aviat entre els seus serveis, i que també permetrà controlar el consum del cotxe elèctric o fer el bescanvi d’energia entre comunitats. Dins d’aquesta orientació cap a la qualitat, “Solideo garanteix el producte i el nivell de producció elèctrica durant vint-i-cinc anys”.

Un dels grans reptes que ara afronta la companyia és promoure l’autoconsum compartit: “Solideo ho fa tot, des del projecte tècnic fins al càlcul de les amortitzacions i les compensacions entre veïns, que es regula en un document legal.” Fins ara, Solideo ja ha fet una quinzena de projectes de comunitats. Amb oficina central a Sant Cugat, Solideo disposa d’una nau industrial de 2.500 m² a Sant Quirze del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.