La firma de serveis Efebé dobla la facturació en només un any
propulsió. Els projectes per crear noves oficines a l’exterior i la diversificació en el mercat local els han generat l’impuls
La firma organitza formació oficial d’ajudant d’obra per a dones en risc d’exclusió social
Grup Efebé una firma dedicada a millorar espais d’edificis particulars com ara residències de la tercera edat, escoles i oficines, acabarà el 2022 doblant la facturació, en passar dels 2,2 milions d’euros de vendes l’any 2021 als 4,5 d’enguany.
La companyia, que fa una feina transversal que va des de la concepció i definició de l’espai fins a l’execució del projecte i la dotació de l’equipament necessari i el manteniment posterior, ha viscut un any excepcional per diverses raons. D’una banda, perquè un dels seus principals clients, Perfect Trans, una multinacional del sector dels continguts digitals, ha obert nous emplaçaments en diversos països i ha comptat amb la firma catalana per a la seva expansió, uns projectes que s’han sumat a la creixent demanda del sector d’oficines d’aquí i arreu per adequar els espais a les noves necessitats de la postpandèmia. “Les empreses han necessitat adaptar els espais de treball per facilitar la tornada a la feina presencial, i s’han hagut de millorar qüestions com ara la sonoritat de les sales, que nosaltres també hem dut a terme”, explica la directora general d’Efebé, Anna Fornt.
En part, Grup Efebé pot agrair a la pandèmia l’acceleració d’un canvi de model empresarial, amb uns espais de treball més amables, com fa anys que el grup pregonava. Pel que fa a les altres dues línies de negoci, escoles i residències de gent gran, grup Efebé també ha tingut un bon exercici. “Les residències de gent gran encara estan en xoc després del que van viure durant la pandèmia, però creiem que en uns anys el model canviarà cap a uns entorns més domèstics, i per assolir-ho els caldrà fer inversions als espais importants”, diu Fornt.
Quant a les escoles, Grup Efebé ha ajudat a redefinir instal·lacions a aquelles institucions educatives que estan en ple canvi de model educatiu. “La baixa natalitat i els períodes de crisi estan tensant uns perfils d’escola que si no es distingeixen estan abocats a tancar, i habilitar els seus espais és un dels passos imprescindibles”, diu Fornt.
La diversificació i la internacionalització han estat, doncs, les dues vies de creixement de la firma, però la directora general explica que no tot acaba aquí. Justament durant la pandèmia van decidir fer una nova aposta per la innovació i s’han embarcat en nous projectes de recerca, especialment per investigar les necessitats de la gent gran.
Davant d’aquests canvis, Anna Fornt explica que com a empresa han hagut d’ampliar la seva estructura. De fet, han augmentat el nombre d’empleats en un 30% i han engegat programes de formació per incorporar dones en risc d’exclusió com a ajudants d’obra.
GRUP EFEBÉ
Model d’innovació de les quatre hèlixs
Davant la necessitat de desenvolupar solucions innovadores que avancin cap a un envelliment actiu i saludable, el grup Efebé participa al Barcelona Aging coLLaboratory (BALL), un projecte que opera sobre el model d’innovació de quatre hèlixs en què participa iniciativa pública i privada. En total, deu entitats de renom que representen els principals àmbits de la societat catalana: salut (Parc Sanitari Pere Virgili i Vall d’Hebron Research Institute), robòtica (Institut de Robòtica i Informàtica Industrial), universitats (Blanquerna - Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya), social (iSocial), empresa privada (Grup Efebé, Qida i UniversalDoctor) i associacions de gent gran.