Empreses

Un compromís ferm amb la sostenibilitat

El banc acompanya a obtenir ajuts dels fons europeus de recuperació

Banc Sabadell té el compromís ferm de donar suport i accelerar totes les accions que contribueixin de manera decidida al desenvolupament sostenible i a la lluita contra el canvi climàtic.

Volem estar en línia amb marcs de referència, com ara els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), alhora que es revisen de forma periòdica per adequar i accelerar les iniciatives promogudes pel Banc en consonància amb l’Acord de París i l’Agenda 2030.

Durant el darrer any, el pla de finances sostenibles s’ha integrat en un nou full de ruta ESG (Ambiental, Social i Governança per les seves sigles en anglès). Amb aquest pla es reforcen els aspectes materials, i a més a més s’incorporen actuacions i s’amplia l’ambició de les aliances i compromisos amb noves adhesions com ara el Net-Zero Banking Alliance (NZBA), que reforça l’estratègia davant el canvi climàtic. De fet, amb aquesta darrera iniciativa, Banc Sabadell es compromet al fet que les seves carteres de crèdit i d’inversió siguin neutres en emissions netes de gasos d’efecte hivernacle a tot estirar el 2050, en línia amb els objectius més ambiciosos de l’Acord de París.

En aquest camí, a través de l’ESG, el banc posa el focus en els seus clients. Per això, vol acompanyar-los en la seva transició ecològica, generant solucions per a tots els segments a través de productes i serveis especialitzats, a més a més d’oferir una àmplia gamma d’oportunitats d’inversió sostenibles. Així mateix, l’entitat continua avançant en aquest paradigma i treballa per a una societat sostenible i cohesionada amb projectes que tenen per objectiu accelerar el progrés i el benestar de les persones.

En aquest compromís, el banc se suma als reptes dels seus clients, tot adequant la seva situació a l’entorn regulador i identificant tant els riscos físics i de transició com les seves oportunitats de transformació.

Un primer pas és conèixer quines activitats es consideren sostenibles i quines no, gràcies a la guia interna d’elegibilitat que el banc ha desenvolupat d’acord amb la taxonomia d’activitats verdes de la Unió Europea (UE). Al mateix temps, el banc analitza l’impacte mediambiental en els seus clients, tot incorporant el risc físic i de transició en els processos d’admissió de crèdits. Un segon estadi en l’acompanyament als clients és la tasca d’assessoria, tot ajudant que la normativa vigent arribi de la forma més comprensible.

Un element de conversa entre el client i el gestor comercial és un qüestionari ESG, que té per objecte conèixer les activitats del client i la capacitat d’escometre els reptes ESG i proposa, en conseqüència, les solucions que millor s’adapten a les seves necessitats. A continuació, hom acompanya, si s’escau, a obtenir ajuts dels fons europeus de recuperació, tot oferint un servei 360º. Per això, s’identifica quina subvenció és la més adient, i hom ajuda en la seva tramitació i cofinançant o anticipant la quantia de la subvenció. En aquest sentit, el banc disposa d’un equip especialitzat en fons Next Generation de la UE, així com coneixement específic del sector, a més de disposar d’un lloc propi i un partner de prestigi per a la tramitació. Complementàriament, es fa formació a través de Hub Empresa. L’any passat es van celebrar més de 100 seminaris en línia, amb més de 17.600 participants.

El tercer pas d’aquest procés d’acompanyament als clients s’executa fent finançament sostenible amb transaccions vinculades a la sostenibilitat.

La millor prova que l’estratègia del banc és ferma i decidida és que el 45,7% dels préstecs corporatius de grans empreses estan vinculats a la sostenibilitat. De fet, s’han signat 30 projectes de finançament estructurat que incorporen els Principis de l’Equador, el 97% dels quals corresponen a projectes d’energies renovables.

Instal·lar plaques solars als clients

Banc Sabadell ha arribat a un acord amb SolarProfit, companyia de referència en autoconsum elèctric, per oferir a més de 200.000 clients amb cases unifamiliars la possibilitat de col·locar plaques solars fotovoltaiques. L’entitat ha llançat aquest pla que permet als clients finançar el 100% de la instal·lació de les solucions d’estalvi energètic fins a 120 mesos, amb un TAE del 5,12% i sense comissions d’obertura a través de Sabadell Consumer Finance. A Espanya, el preu mitjà de la instal·lació de panells solars voreja els 7.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.