Societat

Oposició minsa però intensa a la presència del rei

Aragonès i Colau tornen a plantar a mitges el monarca en el sopar inaugural

Mentre el MWC recupera la força de les edicions prepandèmiques, les demostracions sobiranistes i antimonàrquiques han perdut vigor de manera evident i són una ombra del que van ser. La presència del rei Felip VI al sopar oficial d’inauguració del congrés, que la GSMA va organitzar ahir al Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb prou feines va convocar entre 100 i 200 persones per manifestar el seu rebuig a la corona. Sota el lema Ni rei ni corona, independència!, estaven convocades per l’ANC a les torres venecianes de la plaça d’Espanya, on van cremar fotos del rei i van projectar una imatge seva cap per avall. Els manifestants intentaven demostrar que el procés sobiranista continua viu, però a la pràctica la seva presència va passar inadvertida per al monarca i per a la gran majoria dels assistents al sopar, ja que un amplíssim cordó policial de seguretat ho feia impossible.

Tan tradicional com el sopar comença a ser també la plantada a mitges del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Per tercer any consecutiu, van mostrar el seu rebuig a la monarquia no rebent Felip VI en el besamans de rigor, però sí que el van saludar un cop dins del museu i van interactuar amb ell durant el sopar.

En aquest sentit, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, demanava a la classe política catalana gestos més evidents per desmarcar-se de la monarquia. La d’ahir va ser la segona manifestació de l’ANC contra el rei des de començament d’any, després de la que es va fer el 31 de gener, quan va ser a la ciutat per entregar actes judicials.

Les autoritats celebren la cooperació

En els discursos previs al sopar de gala, les autoritats locals, nacionals i estatals van donar valor a l’èxit del Mobile i l’impacte que suposa per a la ciutat, i van celebrar la cooperació entre administracions que el fa possible. A partir d’aquí, cadascú va posar el focus en punts diferents: Aragonès va encoratjar els assistents, en bona part directius d’empreses tecnològiques, a treballar perquè la tecnologia ajudi a fer una societat més justa i pròspera, Pedro Sánchez va lloar el retrobament i el diàleg amb Catalunya i la deriva cap a una societat més “oberta, dinàmica i plural”, i Colau va aprofitar per demanar al president estatal una llei que reguli els preus del lloguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.