Arts escèniques

teatre

‘Animal negre tristesa’, de la Sala Beckett, guanya quatre Premis de la Crítica de teatre

Sentiment de triomf dels responsables de l’obra Animal negre tristesa, després de guanyar quatre guardons dels sis als quals aspirava dels Premis de la Crítica. Dirigida per Julio Manrique i produïda per la Sala Becket i el Teatro Español, s’ha endut el reconeixement a espectacle nacional de teatre i el de direcció per a Julio Manrique, a més de la categoria d’espai escènic i el d’espai sonor de la 25a edició dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques. Manrique, que no ha estat present a la gala, ha enviat un missatge escrit en què ha agraït a la Beckett el desafiament de portar a escena l’obra.

Quatre espectacles més han rebtu dos premis. Fàtima, del Teatre Lliure i el Festival Grec 2022 de Barcelona, en la categoria d’actriu principal per a Queralt Casasayas i el de vestuari per a Albert Pascual. Casasayas ha dit que “voldria estar agafada de la mà” de Jordi Prat i Coll, director de l’obra, “per sempre”. També se n’ha anat amb doblet El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, que ha vist reconegut Pere Arquillué en la categoria d’actor principal i Josep Maria Miró pel text. Arquillué, visiblement emocionat, ha dit que l’agafaven “en pilotes” i ha lloat “un text gairebé fundacional per al teatre del nostre país”, obra de Miró, que ha enviat un missatge de veu ple de lloances cap a ell mateix i Arquillué, que ha despertat la rialla entre el públic del Teatre Romea. Golfus de Roma, del grup Focus, ha obtingut els premis de musical i actor de musical per a Eloi Gómez, mentre que Una imagen interior, produïda per El Conde de Torrefiel, ha estat reconeguda en noves tendències i il·luminació. En espectacle nacional de dansa, R-A-U-X-A, d’Aina Alegre, ha estat el vencedor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.