Empreses

La nova operadora catalana vol facturar 150 milions en 5 anys

Vera aspira a passar de 50.000 clients a 250.000 entre enguany i el 2027, amb un model km 0

La firma neix de l’agrupació de tres operadores nascudes a la Catalunya Central

Vera, la nova operadora telefònica, nascuda de la fusió de tres companyies de la Catalunya Central, s’ha marcat l’objectiu de facturar 150 milions en cinc anys, 120 més del volum de negoci amb què va tancar l’any 2022.

Vera vol agafar dimensió per poder ser un actor més en un mercat dur format per grans grups, majoritàriament internacionals. La teleoperadora té plans d’estendre’s arreu del país amb el valor afegit de ser una firma catalana, compromesa a resoldre les carències de connexió a les comarques rurals, i agafar múscul suficient per poder, a més, ampliar serveis.

“Tenim una xarxa de fibra òptica pròpia, 100% catalana per impulsar la realitat digital de Catalunya, en forma d’infraestructura pròpia que abasti el màxim de territori possible”, explica el conseller delegat de Vera, Marc Mundó.

Actualment la teleoperadora té xarxa pròpia en 15 comarques catalanes i disposa de cobertura a la major part de Catalunya mitjançant altres operadors de xarxa neutra.

La creació de Vera es remunta a fa una dècada quan es van crear tres teleoperadores diferents i sense vinculació entre si: Goufone, a la comarca d’Osona; Iguana, a l’Anoia, i Soom, del Bages, que va ser adquirida per Goufone l’any 2021.

Les tres aspiraven a digitalitzar i connectar les zones més rurals de Catalunya que tenien seriosos problemes de connexió i van aconseguir portar fibra òptica pròpia on els grans operadors no anaven.

La seva aposta per separat els va funcionar i van anar agafant dimensió, però no era suficient per competir en un sector tan particular com el de la telefonia. Així que des de l’1 de febrer s’han convertit en una única marca que suma més de 30 milions de facturació, té un total de 180 treballadors i set botigues pròpies.“Hi ha un mercat deflacionista, una competència molt forta que ens va impulsar a fusionar-nos per poder dir la nostra”, hi afegeix Mundó.

L’organització empresarial està liderada per sis socis: tres provenen de Goufone –Marc Mundó, Joan Gaudes i Albert Boix– i tres, d’Iguana –Josep Maria Riera, Aleix Solé i Eduard Duran.

50.000 famílies.

Amb seu a Gurb (Osona), ara, Vera arriba a més de 50.000 famílies, i en el seu pla estratègic s’ha marcat la fita d’assolir 250.000 clients, incloent-hi l’àrea metropolitana de Barcelona, on estan desplegant els “seus encants” per ser ben rebuts. “Som dels únics operadors del sector que tenim un call center propi que atenem en català i que fem amb atenció directa amb els tècnics. La nostra marca de la casa és fer del servei i l’atenció un punt diferencial, perquè qui atén és gent que està en el dia de l’empresa”, explica Marc Mundó.

Ara com ara, Vera ofereix servei de fibra òptica per a internet, telefonia mòbil i fixa, tant per a usuaris particulars com per a empreses, a més de televisió i també energia verda per a comercialitzadora i autoconsum.

La comercialització d’energia no és, encara, el seu plat fort com a negoci però, com explica el conseller delegat de la teleoperadora, l’objectiu és anar agafant dimensió per convertint-se en una opció més perquè Catalunya pugui “assolir la sobirania energètica”.

Aquí no acaben, però, els seus plans ambiciosos, Vera hi té previst ampliar la cartera de nous serveis més enllà del sector de la connexió i de l’energia perquè els ajudin a agafar més dimensió d’una manera més ràpida. Per això mateix, Mundó no descarta fer més creixements per la via de les adquisicions.

La marca ha dedicat esforços per guanyar clients a través de les xarxes socials i internet però també disposa d’una xarxa de botigues pròpies repartides entre Osona, l’Anoia, el Bages i el Maresme. Dins el pla estratègic la firma té previst ampliar el nombre de botigues de què disposa actualment.

El que no entra als seus plans, però, és expandir-se més enllà de Catalunya: “No hem explorat aquesta opció, de moment ens volem centrar en Catalunya i no tenim intenció de sortir”, diu Mundó.

A més a més, Mundó recorda que és “una companyia de capital 100% català i arrels al territori”, fet que volen preservar.

VERA

Facturació
30 M€
Treballadors
180
Any de fundació
2023
El mes de febrer passat va néixer la teleoperadora amb seu a Gurb Vera, fruit de la suma de les tres operadores de telefonia Goufone, a la comarca d’Osona; Iguana, a l’Anoia, i Soom, del Bages, que ja prèviament havia adquirit Goufone.
expansió

Inversió de 10 milions el 2023

Desplegar tota la infraestructura de xarxa pròpia a les comarques en què opera ha requerit una inversió de més de 20 milions d’euros. En els plans de l’empresa, només per al 2023, l’objectiu és acabar l’any amb una inversió de 10 milions d’euros en la seva xarxa pròpia. Ara com ara tenen infraestructura a l’Anoia, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Bages, el Moianès, Osona, el Ripollès, el Baix Empordà, l’Alt Empordà, la Selva, el Berguedà, el Vallès Oriental, la Garrotxa, el Maresme i el Pla de l’Estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.