Gran angular

Witeklab, tecnologia sensòrica en construcció

La firma és la nova incorporació al node digital per a la industria impulsat pel CZFB: DFactory Barcelona 3

És una de les deu firmes més disruptives en el sector de l’edificació
La companyia ofereix solucions altament innovadores

La firma tecnològica Witeklab ha estat una de les darreres incorporacions a DFactory Barcelona, el principal node digital per a la indústria del sud d’Europa que impulsa el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Witeklab desenvolupa solucions tecnològiques en els camps de les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes informàtics integrats, inspirats en la internet de les coses (IdC), la indústria 4.0 i les ciutats intel·ligents. “La nostra missió és convertir el coneixement i la innovació diària en solucions que simplifiquin i facin més fàcils els processos industrials, de treball i de serveis i que repercuteixin en el bé social i en la protecció de l’entorn”, explica Manel Torrentallé, cofundador i CEO de Witeklab.

La companyia, amb seu a Barcelona i Andorra, té una cartera de productes tecnològics innovadors que han desenvolupat internament. “Les solucions Witeklab exploren el potencial de les comunicacions de ràdio de curt, mitjà i llarg abast, combinades amb la sensòrica avançada i la connectivitat dels dispositius mòbils. La nostra feina es basa sempre en una anàlisi de mercat rigorosa i estratègica, combinada amb l’aplicació de tecnologies compactes innovadores”, descriu Torrentallé.

A més dels productes de desenvolupament propi, la companyia presta serveis de consultoria i dissenya projectes a mida per dotar empreses de sectors molt diversos de solucions tecnològiques avançades.

L’aplicació de la tecnologia de sensors i la transmissió de dades sense fil, juntament amb el processament i la presentació de dades a través del núvol, ofereixen grans avantatges per als sectors de la construcció privada, l’obra civil i la gestió d’infraestructures i instal·lacions. La sensòrica sense fil innovadora de Witeklab està enfocada a fer que aquests sectors siguin més eficients i nets, inspirant-se en la internet de les coses, la indústria 4.0 i les ciutats intel·ligents.

Així doncs, les solucions de Witeklab abasten diversos àmbits del sector de la construcció, l’obra civil i el manteniment d’infraestructures, com ara el control del procés d’enduriment del formigó, el monitoratge de processos de corrosió, la localització d’instal·lacions ocultes o subterrànies i la detecció de canvis en els sistemes de protecció de talussos, entre altres solucions que tenen la innovació com a principal distintiu. La firma disposa, a més, de solucions tecnològiques mitjançant la sensòrica IdC per a la conservació del patrimoni històric i cultural per fer-la més eficient i segura.

El sistema Corrochip que ofereix la firma, per exemple, permet detectar i avaluar els processos de corrosió en l’acer embegut en formigó. Es tracta d’una solució integral que fa servir sensors embeguts en l’estructura per dur a terme mesuraments a llarg termini, envia i processa les dades al núvol i proporciona paràmetres en temps real. A més, fa una estimació molt precisa de la velocitat de corrosió mitjançant una tècnica no destructiva.

Així, la companyia ofereix una eina tecnològicament avançada a les empreses gestores d’infraestructures, ja que permet detectar a temps la corrosió i facilita la presa de decisions basada en informació actualitzada, la qual cosa, com destaca el directiu de Witeklab, “contribueix a garantir la integritat de les estructures, allargar la seva vida útil i reduir significativament els costos de manteniment”.

D’altra banda, la solució tecnològica Community s’inspira en el concepte dels edificis connectats i intel·ligents i Witeklab l’aplica en l’àmbit de l’habitatge i les comunitats de propietaris. El resultat és una eina que combina els avantatges de les tecnologies de la informació i la comunicació amb les comunicacions sense fils i la sensòrica avançada, pensada i desenvolupada per facilitar la transferència de la informació i simplificar la gestió operativa dels edificis d’habitatges.

Justament pels seus avenços en detecció i anticipació de problemes en el sector de la construcció, Witeklab ha estat distingida com una de les deu empreses més disruptives en edificació en la darrera trobada professional Rebuild. “Les solucions de Witeklab són úniques, i ja són presents en mercats molt diferents com a gran part d’Europa, Àsia, etcètera. Ara, en l’ecosistema que proporciona DFactory Barcelona podrem créixer més”, reconeix Torrentallé.

La forta aposta per l’R+D+I

Witeklab disposa d’un equip tècnic interdisciplinari amb capacitat per analitzar requisits específics del sector de la construcció, com ara els problemes estructurals o la detecció i el monitoratge de patologies, i donar suport en l’adopció de les tècniques i materials més indicats per resoldre problemes de resistència estructural. A més, té un laboratori propi de sensòrica avançada que li permet oferir un ampli ventall de solucions per dotar de connectivitat tota mena d’estructures mitjançant la integració de sensors i el disseny de xarxes de comunicacions per al monitoratge remot de les estructures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.