Gran angular

Allau inversora en hubs de salut

L’ens més gran i prestigiós del món en recerca aplicada obre seu a Barcelona

El 2022 va créixer un 70% la inversió estrangera en ciències de la vida

Pocs dies després que la farmacèutica AstraZeneca anunciés que invertirà 800 milions d’euros en un termini de cinc anys per crear a Barcelona un hub de recerca biomèdica de referència mundial, per al qual es crearan 1.000 llocs de feina, que instal·laria a Barcelona, va arribar la confirmació que la capital catalana acolliria l’Institut Fraunhofer. Es tracta de l’organització més gran i prestigiosa d’Europa en recerca aplicada, que ubicarà a Barcelona, un centre de recerca en bioenginyeria aplicada a la salut, en col·laboració amb l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

L’arribada de Fraunhofer a Catalunya és una aliança internacional amb seu a Barcelona que ajudarà a impulsar la medicina de precisió i les teràpies avançades.

Fonts d’Acció, l’agència de la competitivitat de la Generalitat que ajuda a captar inversió estrangera, preveuen que el 2023 sigui un exercici que segueixi els històrics resultats que es van registrar el 2022, considerat el millor any de la sèrie històrica pel que fa a nombre de projectes d’inversió estrangera del sector de les ciències de la vida. De fet, el 2022 va créixer en un 70% la inversió estrangera en el sector de salut.

Un dels anuncis que s’han fet al llarg del 2022 és el de la multinacional farmacèutica Bayer, que ha decidit augmentar la seva aposta al hub d’excel·lència que té a Sant Joan Despí, amb 100 llocs nous de feina que se sumen als 740. També l’empresa de tecnologies mèdiques suïssa Ypsomed ha decidit obrir un centre d’R+D a Barcelona amb 60 empleats, des d’on desenvolupa dispositius digitals per a tractaments de malalties cròniques com la diabetis.

La nord-americana Veeva, una de les companyies líders al món en el desenvolupament de software per a la indústria farmacèutica, va inaugurar a mitjan 2022 unes noves instal·lacions per a 200 empleats més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.