Economia

La sequera ja afecta el 30% de la indústria metal·lúrgica

Segons una enquesta de la UPM, que reclama al Govern poder participar a la Taula Nacional de l’Aigua el proper juny

El 30% de la indústria metal·lúrgica ja està patint les conseqüències de la sequera a Catalunya. Així es desprèn d’un estudi realitzat per la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), a partir d’una enquesta feta entre els seus associats. Segons aquest estudi, un 15% de la indústria afirma que l’afectació per la sequera és “molta” i un altre 15% admet que els efectes de la falta de pluja sobre els seus negocis són “bastants”. En canvi, un 45% dels associats afirma que la seva afectació per la sequera és “poca”, un 10% assenyala que “gens” i un últim 15% considera que encara és massa aviat per respondre la pregunta.

En funció d’aquestes respostes, la patronal metal·lúrgica reclama al Govern poder participar a la Taula Nacional de l’Aigua que s’ha convocat per al mes de juny. “Volem ser-hi com a actor i part implicada”, assenyalat la UPM.

Dins de l’àmbit siderúrgic, les majors afectacions per la sequera estan lligades a la indústria siderometal·lúrgica i, en menor mesura, a les del comerç del metall. Les principals activitats, afirmen, estan relacionades amb el sector dels aparells elèctrics, la maquinària i els productes metàl·lics bàsics. De fet, les dues principals preocupacions de les empreses de la UPM amb la sequera són les repercussions que pot tenir en la cadena de producció i també en l’increment de costos. Un 60% dels enquestats apunta a aquests problemes en la cadena de producció, ja que moltes indústries necessiten l’aigua com a motor principal per fer engegar la roda.

I un altre 40% dels enquestats posa l’ull en els problemes relacionats amb els increments de costos per l’escassetat d’aigua. “Caldrà cercar noves alternatives que redueixin la necessitat del consum d’aigua. I això pot comportar una pujada dels preus no prevista”, conclouen els associats de la UPM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.