Economia

Egipte

Reobert el trànsit marítim al Canal de Suez després de retirar un mercant encallat

Tres remolcadors egipcis traslladen el ‘XIN HAI TONG 23’ fins a la zona d’ancoratge segur

És el quart incident similar aquest any

Els equips de salvament marítim del Canal de Suez han pogut restablir aquest dijous la navegació a la via marítima, després que un vaixell embarrancat ha obligat a interrompre el trànsit marítim durant algunes hores, segons ha confirmat l’Autoritat del Canal egipci.

Tres remolcadors han retirat aquest matí el XIN HAI TONG 23, un mercant amb bandera de Hong Kong de 190 metres d’eslora, 32 de mànega i 33.000 tones d’arqueig. L’embarcació ha estat conduïda fins a la zona d’ancoratge segur exterior de Suez.

El vaixell havia quedat encallat per una avaria mecànica al quilòmetre 157 del canal, al costat est, quan circulava des la Mar Roja cap a la Mediterrània.

Aquest és el quart incident similar aquest any, tot i que no en tots els casos s’ha arribat a interrompre el trànsit. Un altre vaixell, l’M/V Glory va encallar el 9 de gener pel mal temps i poques setmanes després L’LNG Grace Emilia va patir una avaria a la direcció i va ser desplaçat a un costat del canal, fins que va ser remolcat l’1 de febrer. El darrer incident es va produir a principis de març, quan el portacontenidors MSC Istanbul va embarrancar al canal quan navegava de Malàisia cap a Portugal.

Però la crisi recent més greu va ser fa dos anys, quan l’ Ever Given, un portacontenidors de 400 metres d’eslora, amb bandera de Panamà i operat per la naviliera taiwanesa Evergreen Marine, va quedar travessat al canal i va bloquejar entre el 23 i 29 de març de 2021el pas d’aquesta via marítima, per la qual transiten el 10 % de les mercaderies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.