Empreses

5G Ventures tanca una ronda d’inversió d’1 milió d’euros i accelera el creixement

El ‘venture builder’ se centrarà en impulsar les ‘start-up’ del seu portfoli i llançar-ne dues de noves dels àmbits ‘agrotech’ i mobilitat connectada. El grup Sener entra en l’accionariat

5G Ventures , el primer venture builder europeu centrat en construir i invertir en start-up de connectivitat avançada i 5G que accelerin la indústria 4.0, ha tancat una ronda d’inversió d’1 milió d’euros, en la qual hi han participat, entre altres inversors, el grup industrial espanyol Sener , especialitzat en solucions d’enginyeria i tecnologia, i Farside , venture builder de tecnologies avançades per a indústries madures, cofundador i coinversor de 5G Ventures.

Amb aquest capital, 5G Ventures incrementarà el seu portfoli amb la creació de dues start-up que desenvolupin casos d’ús dels sectors de mobilitat connectada i agrotech. La factoria d’empreses emergents també preveu impulsar les quatre start-up del seu portfoli actual: Neutroon i BE-IN-G , que aporten solucions de connectivitat avançada per a xarxes privades 5G; Blue Guardian , enfocada a la ciberseguretat industrial; i Gluonise , que treballa la computació edge.

La tecnologia 5G és un catalitzador clau per a la transformació digital de la indústria ja que obre la porta a la hiper digitalització de sectors estratègics. Tenint en compte que l’Estat espanyol encara es troba en una fase incipient del desenvolupament de la 5G, el repte que s’ha proposat 5G Ventures, com a venture builder, és potenciar aquesta transformació a través de la creació d’start-up de l’ecosistema 5G i la connectivitat avançada capaces d’aportar solucions a la indústria.

L’entrada de Sener a l’accionariat de 5G Ventures com a soci estratègic facilitarà a la factoria d’emergents el desenvolupament de nous models de negoci i casos d’ús per a la indústria al voltant de la connectivitat avançada.

Present i futur.

“La connectivitat és la base de tots els casos de negoci disruptius que estan apareixent els darrers anys, i dels que vindran en el futur. La ingent quantitat de dades que es generaran requerirà més capacitat de connectivitat. En aquest sentit, esperem que 5G Ventures ajudi a analitzar la creació de nous negocis que aportin valor a empreses i usuaris, així com a desenvolupadors de tecnologia, serveis i solucions digitals”, puntualitza Òscar Julià, director d’Innovació i Digitalització de Sener.

Amb l’entrada en l’accionariat de la venture builder, el grup industrial, referent en el desenvolupament de solucions digitals que integren i connecten un gran volum de dades, fa una clara aposta per la innovació oberta alhora que reforça la seva estratègia al voltant de la digitalització i el desenvolupament de noves tecnologies.

“Amb Sener compartim el compromís de fomentar la innovació en el sector industrial. L’aliança amb aquest grup ens apropa encara més a la indústria, beneficiant-nos amb el desenvolupament de productes, serveis i casos d’ús habilitat per tecnologies avançades com el 5G”, assegura Alberto Villalobos, CEO i cofundador de 5G Ventures, que afegeix que, “d’altra banda, nosaltres som per al grup industrial una oportunitat per endinsar-se en la innovació oberta en aquest segment, des d’una posició preferent”.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.