Gran angular

D’esportista d’elit a ‘coach’

50 esportistes d’elit ja s’han acollit al programa CAR’S Speakers amb l’objectiu d’inserir-se al mercat laboral

Són joves, encara massa joves per plantejar-se cap mena de jubilació. Han viscut des de ben petits en un món d’esport d’alta competició, han atresorat medalles i reconeixements esportius que els han suposat tantes hores d’entrenament i dedicació que els ha estat incompatible amb el fet d’aconseguir una titulació universitària o estudis secundaris. Molts d’ells, quan deixen la competició, segueixen vinculats laboralment al món de l’esport o alguns, els que menys, han atresorat uns bons estalvis per no preocupar-se per haver de buscar feina, però la majoria dels esportistes de disciplines poc mediàtiques han d’inserir-se en el mercat laboral i no els resulta gens fàcil.

Quan arriben al final de la seva carrera esportiva d’elit i busquen una feina senten com si es trobessin davant d’un mur infranquejable. “S’enfronten a un món al qual han estat totalment aliens, i molts d’ells ja amb una edat que voreja els 30 anys. Sovint el que es limita és la por a un entorn nou”, descriu Sílvia Balcells, directora de Synergie, una firma de gestió de persones que té un acord amb el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat justament per ajudar aquest col·lectiu a entrar al mercat laboral un cop acabada la seva carrera esportiva.

CAR’S Speakers és el nom del programa que des de fa vuit anys ofereixen diligentment les dues organitzacions per formar i orientar integrants del CAR.

Durant un parell d’anys de mitjana, un equip de Synergie els entrena per adquirir les competències que se’ls exigeixen per a competir en el mercat laboral. “Els formem en habilitats comunicatives i en altres qüestions més bàsiques, com ara preparar un currículum o una entrevista de feina, així com buscar conjuntament cap a on orientar-se laboralment”, explica Sílvia Balcells.

A mesura que el programa va anar agafant forma, l’equip de Synergie es va adonar que es tractava d’un col·lectiu que tenia moltes coses a aportar al teixit empresarial, així que van decidir que en cada edició alguns dels que s’estan formant facin xerrades inspiradores a empreses. “Es tracta de persones amb unes històries d’èxit apassionants, que tenen valors com el compromís, l’esforç, la disciplina i el treball en equip, vitals per a les organitzacions empresarials”, diu Balcells.

Les seves experiències d’esforç i dedicació ajuden empreses que passen per un procés de redefinició de lideratge o de consolidació d’equips i que volen que els seus treballadors s’entrenin en aquests valors de l’esport d’elit. Ona Carbonell o Txell Mas, nedadores de sincronitzada; Carla Casals, marxadora; Esther Escolar, gimnasta rítmica, o Miguel Ángel Sancho, atleta, són alguns dels cinquanta esportistes d’elit que han passat pel CAR’S Speakers.Des de l’any 2014, a través de Car’s Speakers mig centenar d’esportistes s’han beneficiat d’aquest programa que els ve donant les habilitats i coneixements necessaris per afrontar-se a una nova competició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.